ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Consilieri locali în slujba propriilor interese. Acuzații bombă despre mai mulți consilieri de la PNL Sector 3!

Postat la: 02.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce în urmă cu o lună am scris cum se folosește consilierul PNL Sector 3 Constantin Neagu de funcția publică pentru a-și urmări propriile interese, am primit mai multe sesizări despre și despre alte tentative de furt din banul public.

Astfel, după ce am vorbit despre acuzațiile la adresa lui Neagu legate de combinațiile cu terenuri pe care ar încerca să le facă sub paravanul construirii unei școli, pe adresa redacției au sosit informații și acuzații grave despre alți consilieri locali de la Sector 3. Surse din Primărie ne-au declarat că o situație similară a avut loc și în cazul lui Paul Gheorghe, care ar fi depus un proiect în care era indicată inclusiv firma care trebuia să îl execute.

Paul Gheorghe mersese până în punctul în care făcuse deja demersurile pentru încheierea unui protocol de colaborare între această firmă și Primăria Sectorului 3. Și a și depus draftul de protocol semnat deja de respectiva firma! La presiunile celor din primaria sectorului 3, acesta a retras proiectul pe ultima sută din Consiliul Local, dar acuzațiile aduse acestuia au continuat. 

Un alt consilier local care pune o pată neagră este Andreea Weinrich. Aceasta nu doar că se comportă de mai mult timp ca reprezentantul altui partid, blocând de-a lungul timpului mai multe proiecte ale altor consilieri din PNL, dar este acuzată și de conflict de interese. Aceasta recunoaște că este asociat în trei firme de administrare condominii, în condițiile în care Consiliul Local este cel care controlează asociațiile de proprietari și administratorii de condominii, potrivit legii.

Mai mult decât atât, Consiliul Local este și organismul care aprobă reabilitarea blocurilor pentru eficientizarea energetică. Deși legile în vigoare nu fac referire în mod clar la o situație de incompatibilitate, Agenția Națională de Integritate a răspuns unei adrese formulate de ProblemeLocative.ro că situația este una de natură să genereze conflicte de interese. 

Lista consilierilor PNL Sector 3 asupra cărora planează suspiciuni în ceea ce privește legalitatea demersurilor lor este Paul Grozav. Agent de vânzări la o firma care vinde scaune pentru stadioane, acesta a propus ca firma al cărui angajat este să aibă contracte cu Primăria. Cu alte cuvinte, o mână o spală pe alta. Din fericire pentru banul public, a fost refuzat. 

Cei patru consilieri locali, văzând probabil că nu reușesc să își promoveze afacerile prin prisma funcției publice pe care o ocupă, caută acum bunăvoința primarului de le Sector 3. Paul Gheorghe a început chiar să promoveze postările de pe pagina de Facebook a primarului Robert Negoiță, deși nu fac parte din același partid politic. Ci dimpotrivă, aceștia fac parte din formațiuni politice adversare.  

Presa a relatat și în trecut despre presupuse negocieri pe care cei patru consilieri liberali de la Sectorul 3 le-ar avea cu alte partide. Discuțiile par a fi purtate în principal cu AUR prin intermediul consilierului Paul Gheorghe. Acesta se laudă câ vorbește și în numele celorlalți trei consilieri, spunând că el îi conduce deja pe ceilalți trei consilieri, ei fiind o echipă.

În discuțiile cu partidul lui Robert Negoița căruia îi dă share-uri pe facebook în speranța că primarul îi acceptă contractele cu firmele lui, Paul Gheorghe promite că face majoritate cu el și cu cei trei pe care el îi reprezintă, Andreea Weinrich, Neagu Constantin și Alexandru Grozav. Paul Gheorghe ar fi fost chiar văzut ieșind din sediul AUR Sector 3 și chiar s-ar fi lăudat că toți cei patru vor fi primiți cu brațele deschise acolo. 

Documente AICI si AICI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE