Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baba Vanga de la Aeroporturi Bucuresti protejeaza relatia Pestesan-Mosteanu

Postat la: 04.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aratam ieri intr-o dezvaluire despre banii pe care i-a dat  Cosmin Pestesan de la SC Aeroporturi Bucuresti, printr-un contract de sponzorizare antedatat pentru un veritabil chiolhan de lux, in cinstea unor oaspeti care ar fi facut parte "din elita aviatiei mondiale", in realitate acestia nemaifiind in functii.

Continuam azi seria chermezelor prin care Pestesan a sarit si in ajutorul "prietenului" Liviu Ionut Mosteanu, pe atunci secretar de stat tehnocrat, pus de Costin Borc si Dacian Ciolos sa se ocupe de chestiuni de aviatie la Ministerul Transporturilor, cu tinta precisa de a facilita pentru Germania un contract de privatizare pentru Lufthansa Tehnologic, in locul service-ului Tarom, ceea ce ar fi pus pe butuci societatea româneasca, demers ce nu s-a mai realizat dupa dezvaluirile din Ziuanews si din restul presei. Mosteanu a iesit de la guvernare inainte de alegerile parlamentare de anul trecut si s-a inscris in USR, castigand un post de deputat de Arges pentru formatiunea politica a lui Nicusor Dan.

Mosteanu, insa, pe 12.10.2016 ii solicita lui Pestesan sa sponsorizeze un catering pentru un workshop la Ministerul Transporturilor, in fapt mancare si bautura pentru apropiatii secretarului de stat, camuflata intr-o actiune de lucru. Fireste, Pestesan sare din nou in ajutor ca sa plateasca nota: 1782 lei, iar aceeasi Sorina Tanasoiu, de la Comunicare CNAB face un raport detaliat despre cat de necesara a fost actiunea. Un raport aprobat de Pestesan fără probleme, de directorul general adjunct Cristinel Smadu, de directorul economic Dragos Brezeanu, dar si de directorul Relatii Externe Valentin Iordache. Bineintles, la final, il aproba si Liviu Ionut Mosteanu, in calitate de secretar de stat.

Asadar, sub prtextul unui workshop dedicat Fondului European pentru Investitii Strategice din 12.10.2016 de la sediul Ministerului Transporturilor, cu rol de "intelegere a celor doua programe europene, la care România are nevoie de identificarea unor surse de finantare adiacente banilor publici pentru proiecte de infrastructura" a fost necesar un dineu de lucru. Ca atare, cei de la Transporturi nu ar fi "inteles" exact depre ce e vorba daca nu ar fi avut langa ei mancare si bautura. In schimbul banilor de sponsorizare de la CNAB, ministerul se obliga sa "reflecteze materiale de promovare (afise, comunicate de presa, spoturi radio-tv) cu numele CNAB ca partener al evenimentului". Asta e tare de tot. CNAB ofera masa si dansul, iar ministerul promoveaza clipuri publicitare la radio si tv. Apropos, a fost vreun spot la tv sau la radio pe acesta tema?!

Fata de raportul cu pricina, consilierul juridic Oana Limostin, de la CNAB, apreciaza ca actiunea e extraordinara si ca se justifica suma de 1782 de lei pentru o chermeza interna a sefilor din Transporturi, mai precis "un spriț de lucru", pentru ca in acest fel "consideram ca promovarea imaginii CNAB reprezinta un factor important in dezvoltarea sa continua si inpira din ce in ce mai multa incredere clientilor si publicului larg." Asta ar fi ok, daca i publicul larg si clientii ar fi aflat de promovare si de evenimentul respectiv macar printr-un spot radio sau tv. Dar nu erau nebuni Mosteanu si Pestesan, plus sefimea din Transporturi sa spuna clientilor si publicului ca ei beau pe banii lor de trosnesc paharele.

Ca si in cazul chefului monstru pe care l-am prezentat in episodul precedent si acest contract de catering ete antedatat, ca si raportul intocmit pe 10.10.2016 in care Sorina Tanasoiu precizeaza si suma de 1782 de lei, ca si cum stia la fix cati bani o sa coste cateringul din 12.10.2016. A naibii premonitie, deja Sorina Tanasoiu ne arata aptitudini de Baba Vanga. Fireste ca e ilegal sa antedatezi un contract de sponsorizare, chestiune pe care ar fi cazul s-o ia la puricat cei de la DNA, care evita sa se implice in anchete legate de Transporturi. Raportul cu pricina este SK 509/10.10.2016. Contractul de catering a fost cu firma Sempre Sano nr 1759/10.10.2016 i a fost achitat din partea CNAB de Sorina Tanasoiu. In episodul viitor, inca o chermeza pe banii CNAB.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE