Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum se duc banii SC Aeroporturi Bucuresti SA pe chermeze si sindrofii politice pe schema Pestesan - Mosteanu

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziuanews a tot semnalat despre relatiile dintre Cosmin Pestesan, seful SC Aeroporturi Bucuresti SA si Lviu Ionut Mosteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, cei care sub comanda tehnocratilor urmau sa faca jocurile intereselor nemtesti in ceea ce priveste Aeroportul Otopeni.

Am demontat aceasta relatie, care a evoluat sub fostul ministru al Transporturilor Dan Costescu, Pestesan, de altfel, fiind produsul gastii conduse de Ionut Mosteanu, cu sprijinul nemijlocit al eminentei Anisoara Cornila (acum cu bagajela la usa, data afara de ministrul Razvan Cuc, dar, deocamdata in concediu, un subterfugiu din care spera sa-si prelungeasca un status quo avantajos). Dar sa revenim la Pestesan si Mosteanu, cuplul "biela-manivela", tehnocrati coordonati de Costin Borc, sub Dacian Ciolos. Caci prietenul la nevoie se cunoaste. Pestesan, in data de 20.10.2016 a sponsorizat din banii SC Aeroporturi Bucuresti, un chef camuflat in dineu, dat de amicul Mosteanu.

In acte s-a trecut o "achizitie" denumita "servicii necesare organizarii unei cine festive", a carei necesitate a aparut pentru ca in perioada 20-24 octombrie a avut loc reuniunea ECAC/ AREFRAC, iar cina in valoare de 3600 de lei + TVA era destinata pentru 8 persoane, adica 535 de lei per persoana. Va dati seama cata bautura si mancare trebuie la o cina pentru o persoana ca sa cheltuiasca 535 de lei. Si nu e vorba de un superlocal, cu de Restaurantul L'Atelier, dupa cum rezulta din factura SC D&M Perfect Real Etate SA nr 1131033/ 20.10.2016, semnata din partea SA Aeroporturi Bucuresti de sef serviciu Comunicare (nici macar Economic) Sorina Tanasoiu, achitata cu carte de credit.

Sorina Tanasoiu este cea care face referatul de "achizitie" pentru Pestesan, ca "servicii restaurant", in baza contractului 536/ 20.10.2016. Valoara totala fiind de 3593 de lei. Adica fix cu 7 lei mai putin decat suma ceruta de Ionut Mosteanu drept "sponsorizare". Ceea ce demonstreaza fie ca intre minister si SC Aeroporturi Bucuresti s-a facut contractul de sponsorizare dupa ce a avut loc bairamul de la restaurant (ceea ce pare probabil, mai ales ca facuta a fost emisa in 27.10.2016, restul contratelor fiind antedatate), fie ca Mosteanu a trebuit sa se incadreze in suma ceruta de la Pestesan si atunci, a naibii coincidenta!, au consumat fix de banii din sponsorizare. Sa mentionam aici ca e ilegala antedatarea unor contracte de sponsorizare in cadrul ministerelor. Doi la mana, cine a achitat cu cardul institutiei suma de 3593 lei inainte de a fi semnate contractele de sponsorizare, ceea ce e foarte grav, caci intre 20.10.2016 si 27.10.2016 (data emiterii facturii de consumatie - "achizitie") banii scosi de insitutie din cont nu aveau acoperire, fiind, in fapt, o frauda financiara, chiar daca acoperita dupa o saptamana!

Dar sa vedem acum cine sunt mai-marii pentru care Mosteanu a dat aceasta cina festiva pe banii scosi fraudulos de Pestesan de la Aeroporturi Bucuresti. Aflam din Raportul aprobat - cum altfel! - de Cosmin Pestesan, cu avizul Directorului general adjunct Cristinel Smadu, al Directorului Economic Dragos Brezeanu si al Directorului Relatii Externe Valentin Iordache, raport intocmit de aceeasi Sorina Tanasoiu, alaturi de sefa SBARF, Camelia Iliescu. Asadar, o liota intreaga de semnatari pentru chefurile lui Mosteanu. Deci, e vorba de Reuniunea ECAC, cu invitatii de onoare Raymond Benjamin, fost secretar general al ICAO si Andre Auer, precum si Pierre Graff, fosti presedinti ECAC. Ca atare, discutam despre trei "foști" sefi ai ECAC, nu dintre cei in functii actuale.

"In acest sens consideram oportuna implicarea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti in organizarea acestui important eveniment pentru România prin asigurarea serviciilor de protocol la sosirea si plecarea delegatiilor, prin oferirea unei cine care sa consolideze relatiile CNAB cu cele mai importante institutii internationale din domeniul aviatiei pentru imaginea companiei noastre si atingerea obiectivelor strategice", scrie Sorina Tanasoiu in referat. Cum aveau trei fosti sefi de organizatie aviatica sa rezolve aceasta problema este greu de inteles. Cu toate ca vorbim de "fosti", Tanasoiu continua: "La cina vor participa 8 invitati apartinand elitei ICAO, motiv pentru care se impune asigurarea unor conditii de inalta tinuta intr.unul din restaurantele de renume ale Bucurestiului (cel din incinta Hotelului L'Epoque)."

Din informatiile Ziuanews, cina a decurs intr-un cadru colegial, au participat cei trei "fosti" mentionati, precum si Pestesan si Mosteanu, alaturi de alti trei sefi din camarilla lor, invitatii straini retragandu-se dupa aproximativ doua ore, mai departe ramanad la chef partea româna. Spicuim din nota de plata: ape Evian de 162 de lei, Bandoit de 108 lei, FossMarai de 170 de lei, Cramposie vin de 420 de lei, vin rou Ingeri Feteasca neagra de 180 de lei, Coniac Martell de 150 de lei, Amaretto 170 de lei. Numai pe partea de bautura, nu mai punem berile, cola, apa minerala, sucurile racoritoare ci doar cele alcoolice s-au dat aproximativ 1500 lei.

Mancarea e de-a dreptul fabuloasa pentru opt insi, au mancat atatea produse incat te duce cu gandul la un concurs de infulecat. Nu mai putin de 12 sortimente culinare, din fiecare mai multe portii. Supa de ceapa, Langustine, Foie Gras, Supa de peste, salata Halloumi, Ciorba de Somn, Monkfish Bourguis etc. Fripturi RibEye in valoare de 504 lei (3 bucati), Somon Special de 180 de lei (doua portii), Salata langustine de 264 de lei (3 portii), doar cateva din preturile practicate. Bineinteles, cafele, inghetate etc. totul la 3593 lei, cu un  bacsis mentionat de 467 de lei. Asta fiind o alta intrebare, cum se poate da bacsis la carciuma din banii statului. Pe nota de plata e mentionat special la rubrica Bacsis suma de 467 de lei.

Intr-un episod viitor vom devoala alte cheltuiei pe chermeze si bairamuri puse la cale de cuplul Mosteanu-Pestesan, vom vedea, trecute ca "achizitii", fiind vorba despre servicii de catering pentru diverse "evenimente", unele dintre ele cu iz politic, caci se stie ca Ionut Mosteanu a lasat tehnocratia si s-a inscris la USR, ajungand dupa alegerile din 11 decembrie 2016 deputat de Arges, o parte din intalnirile politice de taina cu gruparea lui Nicusor Dan si Clotilde Armand fiind la astfel de cine de taina sponsorizate de amicul Pestesan, caruia i s-a promis o cariera politica in cazul "retragerii" de la CNAB.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE