ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




ZEUL DISTRUGERII se apropie de Terra: NASA anunță un asteroid cu potențial periculos din cauza dimensiunilor și a traiectoriei sale

Postat la: 13.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe data de 13 aprilie 2029, va avea loc un eveniment ceresc important, când asteroidul Apophis (Zeul Distrugerii) va trece pe lângă Pământ la o distanță de 48.300 de kilometri. Acest asteroid, numit după zeul egiptean al haosului, va putea fi văzut cu ochiul liber, atrăgând atenția oamenilor de știință și a publicului deopotrivă.

NASA va folosi nava spațială OSIRIS-APEX pentru a-l observa îndeaproape pe Apophis, în timp ce o echipă de la Universitatea Julius-Maximilians își propune să lanseze trei sateliți pentru colectarea de date. Acești sateliți ne vor ajuta să înțelegem mai bine sistemul solar și, eventual, să dezvoltăm strategii de apărare împotriva asteroizilor periculoși. Apophis, descoperit în 2004, este considerat un asteroid potențial periculos din cauza dimensiunilor și a traiectoriei sale.

Deși s-a stabilit în 2021 că Apophis nu va avea impact cu Pământul timp de cel puțin 100 de ani, interesul științific pentru studierea acestuia rămâne ridicat. Echipa de la Universitatea Julius-Maximilians a sugerat trei concepte de sateliți pentru studierea lui Apophis în timpul trecerii sale apropiate. Aceste concepte ar putea fi aplicate, de asemenea, la viitoarele misiuni către alte corpuri cerești, contribuind la înțelegerea sistemului solar și la pregătirea noastră pentru potențiale amenințări cu asteroizi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE