Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Zeci de mii de jucării și produse pentru copii, indisponibilizate de polițiști

Postat la: 14.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 22.000 de jucării și produse pentru copii au fost indisponibilizate de polițiști, în urma unei acțiuni care a vizat protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Întrucât în perioada sărbătorilor de iarnă se înregistrează o creștere a comerțului cu produse pentru copii, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a intensificat activitățile la nivel național de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul comercializării de produse contrafăcute, în special jucării și produse pentru copii contrafăcute.

În cadrul activităților, desfășurate în perioada 2 - 6 decembrie 2019, o atenție deosebită a fost acordată jucăriilor și produselor pentru copii care nu prezintă marcajul CE în conformitate cu legislația în vigoare în Uniunea Europeană, jucăriilor alimentate electric care pot prezenta riscuri de arsuri și de explozie, precum și jucăriilor considerate periculoase care au muchii tăioase sau piese ușor detașabile cu risc ridicat de ingerare de către copii sau de sufocare.

Astfel, structurile specializate în investigarea criminalității economice au desfășurat 179 de acțiuni punctuale de verificare, fiind controlate 824 de obiective (540 de agenți economici, 70 de complexuri comerciale, 75 de autovehicule și 139 de persoane fizice).

În urma verificărilor, au fost constatate 269 de infracțiuni, dintre care 242 prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, 3 prevăzute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, 7 infracțiuni de evaziune fiscală și 17 infracțiuni de altă natură, fiind constituite 195 de dosare penale, dintre care 160 în domeniul comerțului cu jucării.

De asemenea, au fost aplicate 332 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.142.580 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare totală de 4.621.826 lei, respectiv 22.793 de jucării şi produse pentru copii, 2.695 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, 2.825 de produse cosmetice, 238 de produse alimentare și 3.355 de produse textile.

Polițiștii vor continua și în perioada următoare acțiunile de combatere a activităților ilicite care afectează drepturile de proprietate intelectuală, atât prin acțiuni proprii, cât și în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE