ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Zeci de luptători Hezbollah au fost răniţi de pagere care au explodat

Postat la: 17.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Zeci de militanți Hezbollah au fost răniți după ce transmițătoarele radio din buzunare au explodat. Incidentul fără precedent a avut loc marți în Liban. Șefii grupării le-au cerut tuturor celor care au astfel de aparate să le arunce.

Aparatele au explodat marți într-un eveniment fără precedent, potrivit Sky News. Numeroși membri ai grupării militante libaneze Hezbollah au fost grav răniți după ce aparatele pe care le folosesc pentru a comunica au explodat. Un oficial Hezbollah, vorbind sub condiția anonimatului, a declarat pentru Reuters că detonarea pagerelor a fost „cea mai mare breșă de securitate" cu care s-a confruntat grupul de când a început războiul din Gaza.

Se pare că cel puțin 150 de persoane au fost rănite în diferite părți ale Libanului și că incidentul a ținut zeci de minute. Sursele susțin că este posibil să fie vorba despre un atac israelian. Armata israeliană nu a comentat incidentul de marți. Oficiali libanezi care au făcut declaraţii sub anonimat au afirmat că pagerele, care sunt folosite de membrii Hezbollah pentru comunicare, fuseseră atacate cibernetic de forţele israeliene.

Din partea Israleului nu a venit încă niciun comentariu. Incidentul a început într-o suburbie sudică a Beirutului care este o fortăreaţă a Hezbollah. Imagini video postate online înfăţişează mai multe persoane rănite, dintre care unele grav. Ministerul libanez al sănătăţii a făcut un apel către personalul medical de a venit la spitale şi ca cetăţenii să doneze sânge. Acesta comunicat de asemenea că persoanele care au un pager ar trebui să îl arunce imediat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE