Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Zeci de cadavre aruncate pe câmp. Descoperire șocantă la marginea unui sat

Postat la: 04.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 70 de cadavre de animale au zăcut, aproape o săptămână, la marginea unui sat din județul Botoșani. Este vorba despre oile unor ciobani din zonă care l-au aruncat, pur și simplu, pe un camp. Căldura a transformat locul într-un adevărat focar de infecţie.

Autorităţile din judeţul Botoșani au intrat în alertă după ce s-a descoperit că, în comuna Lunca, 75 de cadavre de oi zăceau în putrefacţie, de aproape o săptămână, pe un câmp de la marginea satului, transformând zona într-un focar de infecţie. Animalele au zăcut pe câmp fără ca autorităţile să fie informate de medicul veterinar despre această situaţie incredibilă.

În urma anchetei declanșate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare din Botoşani s-a aflat că animalele au murit din cauza unor parazitoze, iar fermierii au scăpat de ele aruncându-le la marginea comunei. Medicul veterinar din Lunca nu a anuţat în tot acest timp DSVSA, riscând apariţia unui focar de infecţie în zonă. „A fost o neglijenţă a medicului veterinar prin faptul că nu a anunţat autoritatea sanitar-veterinară despre aceste mortalităţi. Ca măsura coercitivă a fost aplicată o amendă de 12.000 de lei" - a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botoşani, citat de btbd.ro.

Analizele de laborator au confirmat că oile au murit din cauza unor paraziţi luaţi din apa infestată din zonele de păşunat. „Sunt supraparazitoze cu trihostrongilus, cu fasciola, cu nematodirus. Toate, combinate cu o infecţie microbiană de clostridum", a precizat Minodora Vasiliu.

Specialiştii DSVSA au transmis că carnea acestor animale nu poate deveni nocivă pentru om, mai ales că organele afectate sunt, de obicei, îndepărtate. Situaţia a fost gravă în condiţiile în care animalele au fost efectiv lăsate să putrezească pe câmp, existând riscul apariţiei unui focar de infecţie extins. În cele din urmă, cadavrele au fost îndepărtate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE