ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Vremea se schimbă radical! Temperaturile scad dramatic: minimele vor fi cuprinse între 0 și 10 grade

Postat la: 13.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România este străbătută de un val de frig, context în care meteorologii au emis o prognoză pentru săptămâna viitoare.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în vestul, centrul, nordul țării și la munte, zone în care pe arii restrânse va ploua slab, iar în nordul Carpaților Orientali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în special a Carpaților Orientali, cu rafale de până la 70...80 km/h, precum și în nordul Moldovei, dar la viteze mai mici. Temperaturile minime se vor situa între 2 și 13 grade. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 8...11 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 14.10.2024 ORA 09:00 - 15.10.2024 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci în vest, centru și nord, dar în celelalte zone valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior. Ziua cerul va fi variabil și izolat va ploua, dar noaptea temporar va avea înnorări, iar ploi vor fi local în nord- vest și pe suprafețe mai mici în rest. În zona montană înaltă, trecător, va fi posibil să ningă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, la munte, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 70...80 km/h, dar pe arii restrânse și în Oltenia, sudul Transilvaniei și nordul Moldovei, rafalele fiind de până la 40...45 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -2 grade, dar și mai ridicate pe litoral spre 15 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua precedentă, va fi de 23...24 de grade, iar cea minimă de 7...10 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 15.10.2024 ORA 09:00 - 16.10.2024 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în nord și parțial în centru și ușor mai caldă în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe în Maramureș, local în Transilvania, Moldova, la munte și izolat în Dobrogea, Muntenia și nordul Crișanei. În Carpații Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m, iar în restul zonei montane la altitudini mai mari, trecător vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, noaptea, pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 11 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 24 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului, dar mai ales în a doua parte a nopții și trecător va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20...22 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 16.10.2024 ORA 09:00 - 17.10.2024 ORA 09:00
ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, dar în special în cele sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții în regiunile extracarpatice. Izolat, în Moldova, Muntenia și Dobrogea va ploua slab, iar la munte vor fi posibile și ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va răci, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului și în a doua parte a nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 17.10.2024 ORA 09:00 - 18.10.2024 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni rece pentru această dată, exceptând regiunile vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de normalul datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe, în est și în extremitatea de sud-est a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în centrul și sudul Moldovei, Bărăgan, Dobrogea, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va deveni rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 14...16 grade, iar cea minimă de 4...5 grade, mai scăzută în zona preorășenească până la 2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 18.10.2024 ORA 09:00 - 21.10.2024 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în general mai scăzute decât normele perioadei. Izolat va ploua slab.

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor situa sub normele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va crește spre finalul intervalului de prognoză.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE