ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Visul globalistilor: Cât de sănătoși sunt înlocuitorii de carne. Nutriționiștii spun că de fapt ne distrug organismul

Postat la: 13.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Popularitatea alimentelor pe bază de plante a crescut vertiginos în ultimii ani, la fel ca numărul de studii care investighează impactul acestora asupra planetei noastre, dar și a sănătății.

Din păcate, există încă lacune mari atunci când vine vorba despre cât de sănătoase sunt, de fapt, aceste alimente, în special în ceea ce privește valoarea nutritivă a înlocuitorilor de carne pe bază de plante. Un nou studiu și-a propus să abordeze aceste teorii prin analizarea conținutului nutrițional al alimentelor care ar trebuie, în mod normal, să înlocuiască carnea.

„Printre aceste feluri de mâncare, am observat o mare variație a conținutului nutrițional și cât de durabile pot fi din punct de vedere al sănătății", a spus autorul principal al acestui studiu, Cecilia Mayer Labba, într-un comunicat. „În general, absorbția estimată a fierului și zincului din aceste mâncăruri a fost extrem de scăzută. Acest lucru se datorează faptului că acești înlocuitori de carne conțin niveluri ridicate de antinutrienți care inhibă absorbția mineralelor în organism", a mai spus aceasta.

Echipa a analizat 44 de înlocuitori de carne disponibili în Suedia, luând în calcul conținutul acestora de fibre alimentare, grăsimi, fier, zinc, fitat, sare și proteine, precum și compoziția de aminoacizi și acizi grași. Aceste produse au fost fabricate, în mare parte, din proteine ​​de soia și mazăre, dar au inclus și micoproteine, care sunt derivate din soia fermentată și, respectiv, ciuperci.

„Niciunul dintre aceste produse nu poate fi considerat o sursă bună de fier din cauza conținutului foarte mare de fitat... și/sau conținutului scăzut de fier", au scris autorii studiului. Cu toate acestea, dintre produsele testate, tempeh a avut cele mai bune rezultate în ceea ce privește cantitatea de fier, având un conținut similar cu cel de pe ambalaj; constatat că are un conținut mai mic de fitat. Între timp, micoproteina s-a dovedit a fi bogată în zinc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE