ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Virusul Mpox se răspândește cu viteza focului: Pe un întreg continent s-a declarat urgență de sănătate publică

Postat la: 13.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Virusul Mpox a fost declarat de autoritățile medicale o urgență de sănătate publică în Africa. Boala infecțioasă cunoscută și sub numele variola maimuțelor, a fost declarată urgență de sănătate publică de către cel mai important organism de sănătate al continentului african.

Oamenii de știință de la Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Africa CDC) spun că sunt alarmați de viteza cu care s-a răspândit o nouă variantă de Mpox, potrivit BBC. De la începutul anului, în Republica Democrată Congo au fost înregistrate peste 13.700 de cazuri și 450 de decese. Virusul, care poate provoca leziuni în întregul corp, s-a răspândit rapid și în alte țări africane, precum Burundi, Kenya și Rwanda.

Declararea unei urgențe de sănătate publică va ajuta guvernele să își coordoneze răspunsul și, potențial, să crească fluxul de provizii medicale și ajutoare în zonele afectate. De asemenea, experții din afara Africii vor monitoriza situația pentru a preîntâmpina extinderea focarului pe alte continente.

Pe 29 iulie, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a declarat că riscul de apariție a virusului Mpox este „foarte scăzut" în Europa. Mpox se răspândește de la animale la oameni, dar și între oameni prin contactul cu cineva care este infectat. Boala poate provoca simptome precum febră, dureri musculare și leziuni pe tot corpul. Dacă boala nu este tratată, poate fi mortală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE