Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Virgil Musta: "Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile în acest context epidemic"

Postat la: 26.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș, Virgil Musta, spune că, în contextul pandemiei de coronavirus, românii nu ar trebui să-și facă planuri privind Sărbătorile de iarnă.

Virgil Musta a precizat că situația privind cazurile noi de coronavirus riscă să se înrăutățească, iar efectele acestei creșteri a numărului de infectări cu COVID-19 din ultimele zile ar putea să se vadă de Crăciun. "Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav", a declarat Virgil Musta.

"Adică, sincer, Sărbătorile de iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse", a adăugat medicul infecționist.

Virgil Musta spune că în spitale situație este gravă, așa că a făcut apel la oameni să respecte regulile sanitare și de distanțare socială, ca să nu ajungă în unitățile sanitare de Crăciun sau imediat după sărbători. "Dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă", a mai spus Virgil Musta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE