Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Virgil Musta - Lista simptomelor usoare de COVID-19: cand stai acasa si cand mergi obligatoriu la spital

Postat la: 24.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicul Virgil Musta, seful Clinicii de Infectioase de la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara, a explicat ce insemana simptome usoare si cand este obligatoriu ca bolnavii sa mearga la spital.

"Pacientii care au durere de gat, tuse care nu e intensa, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului pot ramane acasa, simptomele fiind considerate usoare. Daca au semne de infectie de cai respiratorii, lipsa de aer, tuse intensa, febra, atunci pacientilor li se recomanda internarea sau prezentarea la evaluare medicala, pentru a se lua decizii de internare sau de ramanere la domiciliu, in functie si de locurile libere din spital", a spus medicul Virgil Musta.

Medicul a explicat si dupa cat timp de simptome usoare, dar persistente, ar trebui pacientii sa mearga la spital: "La acest virus, in 5-7 zile, starea se inrautateste, simptomele devin mai grave, iar atunci pacientii trebuie sa sune la 112 ca sa se interneze. Daca dureaza peste o saptamana, este bine sa se prezinte pentru evaluare medicala, pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare si sa primeasca recomandari. Evaluarea se face intr-o singura zi, cand se fac investigatii biologice conform unui protocol, investigatii imagistice. Pacientul poate fi trimis acasa sau, daca se considera ca este cazul, sa fie internat intr-un spital de nivel 1 sau spital suport", a mai spus Virgil Musta.

Conform specialistului, si medicul de familie isi poate da seama daca pacientul respira greu sau sacadat. Singura posibilitate de a determina cat de grava este problema respiratorie este determinarea saturatiei oxigenului. Daca pacientul are o saturatie scazuta, trebuie facute investigatii biologice, a mai precizat medicul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE