Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viorica Dăncilă le strică planurile unor aspiranți la funcții înalte. Ce criterii stabilește PSD pentru candidați

Postat la: 22.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderii organizațiilor județene ale PSD, președintele Consiliului Național și o parte din miniștri sunt la vila de protocol de la Neptun unde fac strategia pentru congresul formațiunii care are loc săptămâna viitoare.

La congresul extraordinar se vor alege ocupanții primelor trei funcții în partid: președinte, președinte executiv și secretar general. Acestea au rămas vacante după ce Liviu Dragnea a fost condamnat. Viorica Dăncilă, care era președinte executiv a devenit președinte interimar, iar Codrin Ștefănescu a fost revocat din funcția de secretar general. Acesta și-a anunțat intenția de a-și depune candidatura pentru aceeași funcție.

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că la reuniunea de la Neptun se va discuta și acest aspect. „Este opinia lui. Vom discuta la întâlnirea pe care o avem despre profilul pe care trebuie să îl aibă viitoarea conducere, pentru că este important să ne pliem şi pe ceea ce vor oamenii", a afirmat liderul interimar al social-democraților, citat de Agerpres. Viorica Dăncilă a adăugat că oricine poate candida, însă „dacă majoritatea va decide că trebuie introduse în statutul partidului criterii de integritate, atunci aşa se va întâmpla".

Premierul a vorbit și despre Eugen Teodorovici, care ar vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Dacă vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, nimeni nu o să îi îngrădească acest drept şi va fi introdus în sondaje de opinie", a arătat Dăncilă.

Deocamdată, există un singur candidat pentru funcția de președinte, Viorica Dăncilă. În 13 iunie, când a anunțat că va candida, ea a spus că și-ar dori ca în competiție să intre și alți colegi sau colege, dar încă nu s-a anunțat nimeni. În ceea ce privește remanierea Guvernului, premierul a spus că aceasta nu este o temă de discuție la reuniunea de la Neptun.

„Nu am discutat despre remaniere în Comitetul Executiv Naţional. După ce o să abordăm acest subiect, o să vă comunic. Pentru noi, acum avem congres, avem alte discuţii, nu am vorbit de remaniere, deci nu pot să spun dacă un ministru sau altul va fi remaniat (...) Atunci când iei o decizie, trebuie să calculezi foarte bine, să pui în balanţă ce este mai bine pentru guvernare. Nu facem o schimbare de dragul de a o face. Cred că trebuie să ai argumente solide. În momentul în care vom discuta acest subiect, ne vom gândi şi la remaniere, poate ne vom gândi la restructurare, sau poate nu vom face", a precizat premierul, potrivit Agerpres.

Viorica Dăncilă a anunțat că după congres va analiza toate organizațiile județene, că ea însăși va merge în teritoriu. Asta înseamnă că liderul interimar al PSD știe că va câștiga funcția de președinte. „Pentru mine, după congres este important să facem o analiză în toate organizaţiile judeţene, să mă întâlnesc cu toţi preşedinţii de organizaţii, să merg în teritoriu, pentru mine aceasta reprezintă o prioritate. Şi bineînţeles, după congres, avem primele 6 luni de guvernare. Vreau să ieşim cu ceea ce am realizat, ceea ce nu am realizat, să facem o analiză pe fiecare minister în parte", a declarat ea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE