Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viorica Dăncilă, anunț de ultima oră despre cazul crimelor din Caracal! "Voi da o ordonanță de urgență..."

Postat la: 09.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Viorica Dăncilă a făcut un anunț extrem de important, după ce s-a aflat despre crimele din Caracal. Premierul României a decis înăsprirea pedepselor aplicate criminalilor, violatorilor și pedofililor.

Viorica Dăncilă a anunțat că va da o ordonanță de urgență prin care se va introduce pedeapsa închisorii pe viață criminalilor, violatorilor și pedofililor, scrie A3. "Voi da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean", a declarat recent Viorica Dăncilă.

Guvernul discută, miercuri, în primă lectură, un proiect de lege care prevede îmbunătățirea sistemului Alertă Răpire Copil, a modalității de localizare și modul în care se desfășoară cercetarea criminalistică la domiciliu, a anunțat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței Executivului.

„Am demarat un amplu proces de modificare a legislației pentru ca drama precum cea din Caracal care a cutremurat întreaga societate să nu se mai întâmple. În ședința de astăzi discutăm în primă lectură un proiect de lege care stabilește proceduri clare pentru căutarea persoanelor dispărute și îmbunătățește metodele de căutare a acestora prin eliminarea blocajelor administrative și instituționale. de asemenea, reglementăm modalitatea de localizare sau urmările prin mijloace tehnice, de obținere a datelor de trafic și de localizare, dar și modul în care trebuie să se desfășoare cercetarea cirminalistică în domiciuliu, reședință sau sediul unor persoane. Îmbunătățim activitatea mecanismului Alertă Răpire Copil, un mecanism deja existent care are ca scop derularea unor proceduri de căutare a minorilor în regim de urgență și cu resurse sporite atât în țară, cât și în străinătate. Prin toate aceste modificări legislative aflate deja în dezbatere publică ne propunem să reducem timpul de intervenție, să aducem mai multă eficiență în modul de acțiune a salvatorilor", a anunțat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE