Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Veteran de război care și-a cedat vaccinul anti-Covid unei tinere cu cancer pentru a-și putea trăi zilele în deplină libertate

Postat la: 28.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un veteran de război din Calabria, Italia, în vârstă de 85 de ani, și-a cedat vaccinul anti-COVID-19 unei tinere de 23 de ani care suferă de cancer. Acum, veteranul de război așteaptă să fie chemat din nou la vaccinare, cu excepția cazului în care „nu există altcineva care să aibă nevoie de el", spune el.

S-a întâmplat în urmă cu câteva zile în Calabria, unde bărbatul, un veteran de război și fost miner din Gimigliano, localitate din provincia Catanzaro, și-a oferit ajutorul unei tinere dintr-un orășel aflat la câțiva kilometri distanță, Cicala. Fata de 23 de ani, bolnavă de cancer, a primit cadoul surpriză din partea lui Giuseppe Trapasso. Vârstnicul și-a exprimat dorința ca vaccinul anti-COVID-19 pe care urma să-l facă să ajungă la un pacient fragil care, în opinia sa, ar fi avut dreptul să se vaccineze înaintea sa. I-a spus acest lucru medicului său, Pasquale Montilla, care este și oncolog. „Mi-aș dori ca cei care au cel mai mult nevoie să facă vaccinul", a spus bătrânul, potrivit La Stampa.

Medicul a identificat imediat destinatarul frumosului cadou în persoana unuia dintre pacienții săi foarte tineri, care a reușit astfel să facă primul pas spre imunizare. Giuseppe Trapasso i-a transmis tinerei de 23 de ani „să își poată trăi zilele în deplină libertate". Gestul este văzut drept de mare umanitate între două generații despărțite de peste o jumătate de secol, însă foarte apropiate în bătălia COVID-19. Acum, veteranul de război așteaptă să fie chemat din nou la vaccinare, când îi va veni rândul. „În caz că nu există altcineva care să aibă nevoie de el", spune el.

Pe rețelele de socializare au curs laudele la adresa vârstnicului, cu atât mai mult cu cât vine dintr-o regiune a Italiei deloc renumită pentru managementul sănătății. În Calabria vaccinarea se derulează extrem de lent, iar un comentariu spune: „un gest generos care, sperăm, îi va face pe oameni să reflecteze asupra celor care provoacă întârzieri în vaccinarea persoanelor fragile, precum și a celor în vârstă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE