Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Veste buna: De astazi, gazele naturale se ieftinesc pentru populatie

Postat la: 01.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preturile pentru furnizarea gazelor naturale pentru un numar de peste 3 milioane clienti casnici vor inregistra o scadere de peste 5 %.

"Aceasta evolutie este generata, in principal, de scaderea preturilor celor doi mari furnizori de pe piata reglementata a gazelor naturale, si anume: E.ON Gaz Furnizare Romania: - 3,71 %; Engie Romania: - 7,89 %", arata un comunicat al Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Reprezentantii ANRE spun ca principalul element component al pretului final, care a determinat scaderea medie inregistrata pe piata gazelor naturale, a fost pretul de 68 lei/MWh de vanzare a gazelor naturale de catre producatorii interni. Potrivit specialistilor, de masura vor beneficia peste 3 milioane clienti casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh. Scaderea nu a fost lipsita de controverse si a fost atacata de Comisia Europeana. Motivul este legat de faptul ca reducerea este facuta in urma aplicarii controversatei OUG 114/2018, care plafoneaza preturile la gazele furnizate de producatori, pe o perioada de trei ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE