ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Verdictul neașteptat dat de nutriționist unei femei care vrea să slăbească 14 kilograme: nu pierde în greutate pentru că nu mănâncă suficient. Meniul zilnic recomandat

Postat la: 13.04.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Verdictul neașteptat dat de nutriționist unei femei care vrea să slăbească 14 kilograme: nu pierde în greutate pentru că nu mănâncă suficient. Meniul zilnic recomandat

O femeie care are un stil de viață sedentar vrea să piardă în greutate și să își îmbunătățească sănătatea cardiovasculară. Femeia în vârstă de 44 de ani, care locuiește în Michigan, a spus că obiectivul ei este să slăbească 13 kilograme. Ocazional merge la sală, dar își petrece cea mai mare parte a timpului stând jos.

Amanda Bonesteel a trimis un exemplu de zi obișnuită din alimentația sa către Clinica de Nutriție a Business Insider, unde nutriționiști și dieteticieni autorizați analizează dietele cititorilor și oferă recomandări în funcție de obiectivele acestora. Nichola Ludlam-Raine, dieteticiană și autoare a cărții "Cum să nu mănânci alimente ultra-procesate", a spus pentru sursa citată că Bonesteel face câteva lucruri bine, dar ar putea îmbunătăți dieta în anumite zone, cum ar fi consumul unui mic dejun mai consistent pentru a avea mai multă energie.

Bonesteel începe ziua cu o cafea cu lapte și zahăr în jurul orei 10 sau 11 dimineața. La prânz, mănâncă puțin, cum ar fi un sandviș cu curcan, o banană sau o farfurie de supă. Cinele sale variază, dar de obicei constau într-o legumă (cum ar fi fasole verde, conopidă sau morcovi), o sursă de proteină (pui sau carne slabă de vită) și o sursă de carbohidrați (cereale integrale sau cartofi). Ludlam-Raine a spus că cina lui Bonesteel pare echilibrată și densă în nutrienți.

„Includerea unei surse de proteine alături de un carbohidrat bogat în amidon și o porție generoasă de legume este o bază excelentă pentru susținerea sănătății cardiovasculare și pierderea în greutate", a spus ea. „Acest tip de structură a farfuriei oferă fibre, vitamine, minerale și proteine - toate acestea contribuind la sațietate, reglarea nivelului de zahăr din sânge și la sănătatea generală."

Ludlam-Raine a spus că Bonesteel nu pare să mănânce suficient în general, ceea ce ar putea fi contraproductiv, reducând nivelul de energie și metabolismul ei. „Începând ziua doar cu cafea care conține lapte și zahăr înseamnă că trec câteva ore după ce se trezește fără a primi vreun aliment real," a spus Ludlam-Raine. „Aceasta poate contribui la oboseală și concentrare slabă și poate duce uneori la mâncatul excesiv mai târziu în timpul zilei din cauza unui apetit crescut sau al poftei de mâncare."

Prânzul lui Bonesteel este, de asemenea, foarte ușor și s-ar putea să nu o susțină pentru mult timp. „Dacă nu primește suficiente proteine, fibre sau grăsimi sănătoase mai devreme în zi, corpul ei poate compensa mai târziu, ceea ce poate duce la porții mai mari la cină sau la gustări seara - un lucru foarte frecvent și adesea neobservat," a spus Ludlam-Raine. „Este important de știut că sub-alimentarea poate încetini rata metabolică în timp, făcând pierderea în greutate mai dificilă, nu mai ușoară. Așadar, ironic, Amanda s-ar putea să nu piardă în greutate la rata dorită pentru că nu mănâncă suficient pe parcursul zilei."

Având în vedere sănătatea inimii, Ludlam-Raine a recomandat ca Bonesteel să își răspândească mesele mai uniform pe parcursul zilei și să includă grăsimi sănătoase pentru inimă, cum ar fi avocado, nuci, semințe sau ulei de măsline, alături de alimente bogate în fibre, cum ar fi ovăzul, leguminoasele și cerealele integrale. „Înlocuirea zaharurilor adăugate din cafeaua de dimineață cu o alternativă fără zahăr sau reducerea cantității ar putea aduce beneficii și profilului de risc cardiovascular," a adăugat ea.

Ludlam-Raine i-a recomandat lui Bonesteel să încerce să înceapă zilele cu un mic dejun echilibrat, cum ar fi ovăz, iaurt grecesc cu fructe de pădure sau ouă pe pâine integrală cu roșii pentru a se simți mai energizată și a face progrese în îndeplinirea obiectivelor sale.

Prânzurile ar trebui să conțină și ele proteine, fibre și grăsimi sănătoase - un model de masă mai structurat ar putea ajuta la stabilizarea apetitului lui Bonesteel și la menținerea unui nivel constant de energie pe parcursul zilei, a spus Ludlam-Raine. „Pe scurt, Amanda are o fundație solidă la cină, dar poate mânca neintenționat prea puțin mai devreme în zi, ceea ce ar putea încetini pierderea în greutate și o poate face să se simtă mai obosită sau mai leneșă," a spus Ludlam-Raine. „Câteva ajustări simple ar putea face o mare diferență atât în modul în care se simte, cât și în modul în care corpul ei răspunde."

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
PUTETI CITI SI...

Verdictul neașteptat dat de nutriționist unei femei care vrea să slăbească 14 kilograme: nu pierde în greutate pentru că nu mănâncă suficient. Meniul zilnic recomandat

Postat la: 13.04.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O femeie care are un stil de viață sedentar vrea să piardă în greutate și să își îmbunătățească sănătatea cardiovasculară. Femeia în vârstă de 44 de ani, care locuiește în Michigan, a spus că obiectivul ei este să slăbească 13 kilograme. Ocazional merge la sală, dar își petrece cea mai mare parte a timpului stând jos.

Amanda Bonesteel a trimis un exemplu de zi obișnuită din alimentația sa către Clinica de Nutriție a Business Insider, unde nutriționiști și dieteticieni autorizați analizează dietele cititorilor și oferă recomandări în funcție de obiectivele acestora. Nichola Ludlam-Raine, dieteticiană și autoare a cărții "Cum să nu mănânci alimente ultra-procesate", a spus pentru sursa citată că Bonesteel face câteva lucruri bine, dar ar putea îmbunătăți dieta în anumite zone, cum ar fi consumul unui mic dejun mai consistent pentru a avea mai multă energie.

Bonesteel începe ziua cu o cafea cu lapte și zahăr în jurul orei 10 sau 11 dimineața. La prânz, mănâncă puțin, cum ar fi un sandviș cu curcan, o banană sau o farfurie de supă. Cinele sale variază, dar de obicei constau într-o legumă (cum ar fi fasole verde, conopidă sau morcovi), o sursă de proteină (pui sau carne slabă de vită) și o sursă de carbohidrați (cereale integrale sau cartofi). Ludlam-Raine a spus că cina lui Bonesteel pare echilibrată și densă în nutrienți.

„Includerea unei surse de proteine alături de un carbohidrat bogat în amidon și o porție generoasă de legume este o bază excelentă pentru susținerea sănătății cardiovasculare și pierderea în greutate", a spus ea. „Acest tip de structură a farfuriei oferă fibre, vitamine, minerale și proteine - toate acestea contribuind la sațietate, reglarea nivelului de zahăr din sânge și la sănătatea generală."

Ludlam-Raine a spus că Bonesteel nu pare să mănânce suficient în general, ceea ce ar putea fi contraproductiv, reducând nivelul de energie și metabolismul ei. „Începând ziua doar cu cafea care conține lapte și zahăr înseamnă că trec câteva ore după ce se trezește fără a primi vreun aliment real," a spus Ludlam-Raine. „Aceasta poate contribui la oboseală și concentrare slabă și poate duce uneori la mâncatul excesiv mai târziu în timpul zilei din cauza unui apetit crescut sau al poftei de mâncare."

Prânzul lui Bonesteel este, de asemenea, foarte ușor și s-ar putea să nu o susțină pentru mult timp. „Dacă nu primește suficiente proteine, fibre sau grăsimi sănătoase mai devreme în zi, corpul ei poate compensa mai târziu, ceea ce poate duce la porții mai mari la cină sau la gustări seara - un lucru foarte frecvent și adesea neobservat," a spus Ludlam-Raine. „Este important de știut că sub-alimentarea poate încetini rata metabolică în timp, făcând pierderea în greutate mai dificilă, nu mai ușoară. Așadar, ironic, Amanda s-ar putea să nu piardă în greutate la rata dorită pentru că nu mănâncă suficient pe parcursul zilei."

Având în vedere sănătatea inimii, Ludlam-Raine a recomandat ca Bonesteel să își răspândească mesele mai uniform pe parcursul zilei și să includă grăsimi sănătoase pentru inimă, cum ar fi avocado, nuci, semințe sau ulei de măsline, alături de alimente bogate în fibre, cum ar fi ovăzul, leguminoasele și cerealele integrale. „Înlocuirea zaharurilor adăugate din cafeaua de dimineață cu o alternativă fără zahăr sau reducerea cantității ar putea aduce beneficii și profilului de risc cardiovascular," a adăugat ea.

Ludlam-Raine i-a recomandat lui Bonesteel să încerce să înceapă zilele cu un mic dejun echilibrat, cum ar fi ovăz, iaurt grecesc cu fructe de pădure sau ouă pe pâine integrală cu roșii pentru a se simți mai energizată și a face progrese în îndeplinirea obiectivelor sale.

Prânzurile ar trebui să conțină și ele proteine, fibre și grăsimi sănătoase - un model de masă mai structurat ar putea ajuta la stabilizarea apetitului lui Bonesteel și la menținerea unui nivel constant de energie pe parcursul zilei, a spus Ludlam-Raine. „Pe scurt, Amanda are o fundație solidă la cină, dar poate mânca neintenționat prea puțin mai devreme în zi, ceea ce ar putea încetini pierderea în greutate și o poate face să se simtă mai obosită sau mai leneșă," a spus Ludlam-Raine. „Câteva ajustări simple ar putea face o mare diferență atât în modul în care se simte, cât și în modul în care corpul ei răspunde."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE