Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vești bune! Un studiu a arătat că Remdesivir reduce cu 62% riscul mortalităţii în cazul COVID-19

Postat la: 11.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii, iar în lipsa unui vaccin numărul de noi cazuri de îmbolnăviri crește alarmant. Însă în acest context sumbru există și vești bune, conform unui studiu medicamentul Remdesivir a reușit să reducă cu până la 62% riscul mortalității.

Medicamentul Remdesivir, produs de Gilead Sciences, a redus cu 62% riscurile mortalităţii în cazul pacienţilor infectați cu virusul COVID-19, conform unor noi rezultate anunţate de compania farmaceutică americană, informează agenţia de presă Bloomberg. Noua analiză a comparat datele obţinute în etape târzii ale bolii cu tratamentele aplicate la nivel real. Compania americană Gilead Sciences va prezenta oficial rezultatele la Conferinţa virtuală Covid-19, programată în cadrul Conferinţei internaţionale pe tema SIDA.

Compania a înregistrat unele rezultate îmbucurătoare, conform datelor generale prezentate vineri. Astfel, rata mortalităţii la pacienţii trataţi cu Remdesivir a fost de 7,6% în a 14-a zi de tratament, comparativ cu 12,5% în cazul pacienţilor netrataţi cu Remdesivir. De asemenea, analiza arată şi că 74,4% dintre pacienţii trataţi cu Remdesivir s-au vindecat până în a 14 zi, faţă de 59% care nu au beneficiat de acest tratament.

Analiza comparativă a inclus 312 pacienţi trataţi cu Remdesivir în cadrul unui test clinic de lungă durată şi alţi 818 pacienţi cu aceeaşi severitate a bolii care au primit îngrijiri medicale standard, fără Remdesivir. În urma acestor rezultate valoarea acţiunilor Gilead Sciences a crescut considerabil. Se pare ca medicamentul o să fi luat în considerare în principalele scheme de tratament pentru coronavirus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE