Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Val de sinucideri în armata americană - Departamentul Apărării din SUA anunță măsuri

Postat la: 29.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Departamentul Apărării din SUA a anunţat joi că a luat circa o sută de măsuri vizând reducerea numărului de sinucideri în cadrul armatei, în special întărind securitatea în jurul armelor.

Aceste o sută de recomandări semnate de ministrul apărării Lloyd Austin au fost concepute în urma observaţiilor unui comitet care a auditat 11 facilităţi militare şi a efectuat peste 2.700 de interviuri cu personal militar şi civil.

Potrivit Pentagonului, peste 500 de membri ai armatei şi 200 dintre apropiaţii lor s-au sinucis în 2021, majoritatea cu arme de foc. "Fiecare dintre noi de la Ministerul Apărării trebuie să facem mai mult pentru a preveni aceste tragedii", a declarat Austin.

Recomandările se clasifică în cinci mari categorii: calitatea vieţii soldaţilor, serviciile de sănătate mintală, stigmatizarea personalului care apelează la ajutor, revizuirea formărilor pentru prevenirea sinuciderilor şi securitatea în jurul armelor.

"Este dovedit că practici securizate de depozitare a armelor salvează vieţi", a remarcat Lloyd Austin, care dă asigurări că "aproape 70% dintre membrii armatei care se sinucid utilizează arme de foc".

Armata a decis astfel să susţină financiar achiziţia de echipamente de depozitare, să integreze practici de depozitare sigure în instructajele sale privind gestionarea armelor şi să furnizeze opţiuni suplimentare de depozitare a armelor în bazele militare.

Reglementările asupra armelor sunt o chestiune spinoasă în SUA, unde dreapta se opune cu ferocitate oricărei măsuri vizând creşterea controlului asupra armelor, în pofida episoadelor de violenţă care îndoliază frecvent ţara.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE