Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vaci modificate genetic pentru a "salva planeta": Emit mai puține gaze și rezistă mai mult la căldură. Au fost autorizate în Canada și în SUA

Postat la: 09.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un nou curent bântuie lumea, de această dată lumea zootehniei, ținta fiind vacile, biete animale acuzate că reprezintă una dintre cele mai mari surse de emitere a gazelor cu efect de seră din întreaga lume.

Pentru a scăpa de această problemă, „oamenii de știință" din industria creșterii bovinelor tocmai au anunțat că s-a descoperit soluția, anume modificarea genetică a vacilor, astfel încât ele să producă mai puține gaze și astfel să se reducă poluarea.

Startul a fost dat de un fermier din Canada, care a început deja să folosească material seminal cu trăsătură genetică cu conținut scăzut de metan pentru inseminarea artificială a peste 100 de vaci, anunță agențiile de presă internaționale, citate de AgroTV.

Potrivit sursei, compania care a dezvoltat această genetică susține că adoptarea acesteia la nivel național ar putea reduce emisiile de metan din sectorul bovinelor din Canada cu 1,5% anual și cu până la 20%-30% până în 2050.

Materialul seminal a început deja să fie disponibil în 80 de țări, iar vânzările de până acum includ ferme din Marea Britanie, SUA și Slovacia.

De altfel, Administrația pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) a autorizat, din 2022, creșterea vitelor modificate genetic, astfel încât animalele să fie mai rezistente la căldură.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE