Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vaccinul e inutil: COVID a ajuns pe o insulă izolată din Pacific deși 99% din populație este vaccinată!

Postat la: 07.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noua Zeelandă a trimis o echipă medicală și alți specialiști pe insula Niue după apariția unui focar de COVID-19. Autoritățile din Noua Zeelandă au declarat miercuri că au trimis o echipă de medici civili, asistente medicale și personal al forțelor de apărare, împreună cu echipamente de protecție personală, pe mica insulă Niue din Pacific.

Echipele și ajutoarele au fost trimise după ce pe insula izolată au fost descoperite primele cazuri de infectare COVID. Niue, un stat autonom care se află în liberă asociere cu Noua Zeelandă, a ținut COVID în afara comunității, închizându-și granițele în prima parte a pandemiei. Cu toate acestea, în urma primului zbor fără carantină, efectuat la 27 iunie, mai mulți pasageri au fost testați pozitiv pentru COVID. „În calitate de națiune din Pacificul de Sud-Vest, este un rol important pentru Forța de Apărare a Noii Zeelande să permită acest sprijin important pentru vecinii noștri", a declarat contraamiralul Jim Gilmour din Noua Zeelandă.

Într-o declarație separată, reprezentanții guvernului din Noua Zeelandă au explicat că decizia de a trimite echipe a fost luată în urma unei cereri de ajutor din partea guvernului din Niue. Niue are o populație de aproximativ 1.600 de persoane, majoritatea vaccinate. Aproximativ 99% dintre cei cu vârsta de peste cinci ani sunt dublu vaccinați, iar 93% dintre cei cu vârsta de peste 18 ani sunt vaccinați cu a treia doză, potrivit statisticilor oficiale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE