Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vaccinarea în pericol! Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: "Subvarianta Delta poate eluda răspunsul imun post-vaccinal"

Postat la: 20.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tot mai multe persoane care fac si a treia doza de vaccin se infecteaza. Gabriela Firea, impreuna cu sotul ei Florentin Pandele si cu mama sa s-au vaccinat inca de la inceputul campaniei iar in urma cu trei saptamani au facut si al treilea rapel. Desi a trecut suficient timp ca raspunsul imun sa ajunga la maximum, ei au facut Covid, ceea ce ridica serioase semne de intrebare referitoare la vaccin.

Fie organismul a devenit "rezistent la vaccin" ceea ce specialistii atrageau atentia mai demult (in sensul ca rapelurile nu o sa-si mai faca efectul), fie virusul a ajuns sa pacaleasca sistemul imunitar. In ambele cazuri inseamna ca asa-zisa imunizare nu mai e o vaccinare propriu-zisa ci doar o forma de profilaxie (un pre-tratament) intrucat - deocamdata - cei vaccinati fac forme mai usoare si au un risc de spitalizare si de deces mai reduse. Dar nu numai familia Gabrielei Firea e in situatia asta. A fost prezentat si cazul vedetei tv Gabriela Cristea, al Oanei Pellea etc. Asta fara a mai vorbi de sute de oameni simpli care trec prin aceeasi situatie si care nu este mediatizata, desi reprezinta un serios semnal de alarma.

Daca toti acestia ar fi avut 5-6-7 luni de cand au incheiat "schema completa" s-ar putea intelege ca sistemul imunitar nu mai are anticorpii necesari, dar in cazul Gabrielei Firea si a familiei ei, in cazul Gabrielei Cristea au trecut doua-trei saptamani de la inocularea celei de-a treia doze, deci anticorpii ar fi trebuit sa fie la maximum. Cu toate acestea au facut boala, iar Firea a filosofat: "În fața bolii toți suntem egali!" Chestiunea e ca aceia care au trecut prin boala si care au dezvoltat o imunitate naturala nu prea au mai facut Covid, nici forme usoare, nici grave, sau nu au aparut in presa astfel de cazuri decat foarte rar.

Într-un interviu pentru PS News, Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a vorbit despre noua mutație a coronavirusului, derivată din varianta Delta: subvarianta AY.4.2, dar care "evolueaza" deocamdata in Marea Britanie. Ciudat cum Regatul Unit este "capul de pod" pentru toate variantele: alfa, beta, gama, delta si acum noua tulpina delta, ce urmeaza a fi botezata probabil epsilon si care se dovedeste cu 40-50% mai contagioasa si mai agresiva decat varianta delta si de cel putin doua ori mai contagioasa si mai agresiva decat alfa.

Azoicăi a explicat fenomenul prin care virusul se adaptează și creează posibilitatea de a persista și de a se răspândi. De asemenea, acesta susține că probabilitatea ca această nouă subvariantă să se extindă este foarte mare: "În momentul de față această variantă este sub investigație, a fost identificată la aproape 10 % din noile cazuri de coronavirus din Marea Britanie. Daca se va extinde in regatul Unit va ajunge si în România, dat fiind faptul că orice variantă care a intrat în circulație a avut o extensivitate foarte mare și rapid s-a transmis și în alte teritorii diferite decât cel în care a apărut. Trebuie să avem grijă la faptul că această variantă ar putea să eludeze răspunsul imun post-vaccinal."

"Dat fiind faptul că virusul este un virus ARN foarte flexibil, acesta se adaptează și creează posibilitatea de a persista și de a se răspândi. Oamenii de ștință cred că noua tulpină tinde să devină dominantă, dar nu la fel de repede cum Alpha a fost înlocuită de Delta. Din acest motiv, ea nu este considerată deocamdată de OMS 'variantă investigată' (VUI) și înca nu a obtinut statutul de 'variantă îngrijorătoare' (VOC) pentru ca este deocamdata la 10% din infectarile unui teritoriu limitat si ar exista sanse, destul de mici insa, ca sa se 'stinga' de la sine.", mai spune presedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE