Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vacanță cu mașina: de ce trebuie să ții cont, pentru a te bucura de o excursie sigură și confortabilă

Postat la: 26.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Călătorind cu propria mașină în vacanță nu este doar o aventură interesantă, ci îți oferă și un sentiment de independență. Când pleci în excursie sau în vacanță cu mașină, poți lua tot ceea ce vrei cu tine. În plus, nu trebuie să te adaptezi niciunui interval de timp sau program fix.

O călătorie lungă cu mașina necesita însă o pregătire adecvată. Când planifici o călătorie cu mașina în vacanță, nu uita de propria ta siguranță și de siguranța pasagerilor care călătoresc cu tine. Verifică sfaturile despre cum să te pregătești pentru o călătorie cu mașina în vacanță, astfel încât să poți ajunge în siguranță la destinație și să te bucuri de timpul liber.

Inspecție auto înainte de călătorie

Este foarte important să verifici cât mai des starea tehnică a mașinii. Acest lucru este, desigur, nu numai mai sigur, dar face și posibilă descoperirea mai rapidă a oricăror defecțiuni. Acest lucru va face ca reparația lor să fie mai ieftină în multe cazuri. Cu toate acestea, înainte de a pleca în vacanță, merită să faci o inspecție mai amănunțită a mașinii. O călătorie lungă cu mașina poate fi un motiv bun pentru asta. În plus, înainte de o călătorie lungă, trebuie neapărat să o faci de dragul propriei tale siguranțe, a siguranței pasagerilor și a altor utilizatori ai drumului.

Când te pregătești pentru o călătorie cu mașina în vacanță, ar trebui să verifici mai întâi starea mașinii, adică să faci o inspecție. Ar trebui să verifici:

  • lichide de funcționare (lichid de răcire, lichid de spălare, lichid frână, servodirecție - dacă este necesar, trebuie completate)
  • anvelope (starea lor, presiunea, adâncimea benzii de rulare, roata de rezervă. Dacă vei călători în sezonul rece, merită să schimbi anvelopele de vară cu anvelope all season sau de iarnă)
  • lumini și becuri (pe le poți înlocui singur și, în plus, nu uita de un set de becuri de rezervă înainte de o călătorie lungă)
  • ștergătoare (trebuie să funcționeze bine, să lucreze pe toată suprafața, să se lipească bine de sticlă și să nu lase dungi).Poți verifica tu însuți elementele menționate mai sus. Cu toate acestea, înainte de a pleca într-o vacanță lungă, ar trebui să verifici și starea tehnică generală a mașinii, cu ajutorul unui profesionist.

Călătoria cu mașina plină cu pasageri și bagaje

Atunci când planifici o călătorie, ar trebui să îți amintești că mașina plină cu pasageri și bagaje arată complet diferit față de conducerea zilnică prin oraș. Mașina își mărește greutatea, ceea ce o face să se comporte complet diferit decât în ​​timpul condusului normal. În primul rând:

  • distanța de frânare crește
  • nivelul de manevră este în scădere.

Când te pregătești să călătorești cu mașina pe un traseu lung, cu pasageri și bagaje, ar trebui să acorzi atenție și greutății totale admisibile, care este caracteristică fiecărui vehicul. O mașină supraîncărcată este mai predispusă la defecțiuni, în special anvelopele sale, care se uzează mult mai repede.

Ar trebui să fii atent și la aranjarea bagajelor în mașină. Bagajele trebuie împachetate uniform și simetric. Dacă o parte a mașinii este mai grea, schimbarea benzii poate cauza pierderea controlului, derapajul și producerea unui accident. Bagajele trebuie, de asemenea, asigurate corespunzător, astfel încât să nu se miște și să nu schimbe centrul de greutate în timpul conducerii și manevrelor.

Condusul în siguranță este esențial

Deplasarea cu mașina pe distanțe lungi este, de asemenea, asociată cu posibilitatea de a întâlni diverse condiții meteorologice pe drum, ceea ce face totul mai dificil. Prin urmare, înainte de a călători cu mașina în vacanță, în special înaintea rutelor care au câteva sute sau mii de kilometri, ar trebui să te odihnești și să dormi bine. Se presupune că un șofer somnoros prezintă același risc pe drum ca un șofer beat. Lipsa somnului reduce capacitatea de a reacționa corect și te expune riscului de a adormi la volan. De asemenea, este întotdeauna mai bine să conduci puțin mai încet, să fii mai atent și să ajungi mai târziu, dar să te poți bucura din plin de vacanță fără situații neplăcute pe parcurs și stres inutil.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE