ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




„Vă simțiți cu musca pe căciulă". Dan Diaconescu și Traian Băsescu, protagoniștii unui scandal în direct

Postat la: 24.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dan Diaconescu a acuzat, într-o confruntare directă la Realitatea Plus, că banii rămași în urma răpirii jurnaliștilor în Irak au fost împărțiți în fața fostului președinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu, acuzat că a împărțit banii rămași după răpirea jurnaliștilor FOTO Arhivă
Dan Diaconescu a explicat la Realitatea PLUS cum Traian Băsescu știa despre implicarea pe care o avea generalul în rezervă la cel mai înalt nivel.

Băsescu: Cred că eu pot înțelege stresul, tensiunile prin care a trecut domnul Diaconescu, dar nu pot accepta șirul de fantezii pe care le exprimă fără a le clarifica. În primul rând spuneți că s-au împărțit la mine în birou.

Diaconescu: Nu am spus că la dumneavoastră, am spus ca într-un birou important.

Băsescu: Nu, nu, nu, nu, deci spuneți că la mine în birou s-au împărțit bani rămași din Irak de la ziariști. Cum Coldea a venit cu mine la OTV și a furat tortul, ceva de genul asta.

Diaconescu: Nu a furat, a zis ca îl duce la analize. L-a adus înapoi, dar mai târziu.

Băsescu: Domnul Diaconescu, SRI-ul nu are în atribuțiuni protecția președintelui. Deci, ați putea fi credibil daca nu ați spune atâtea minciuni, domnul Diaconescu.

Diaconescu: Păi și atunci ce căuta mereu pe lângă dumneavoastră tipul ăsta?

Băsescu: Păi da cine, ce tip, despre cine vorbiți? Despre Coldea?

Diaconescu: Coldea ăsta, da.

Băsescu: Dar Coldea nu a fost niciodată pe lângă mine. Domnul Diaconescu a creditat o alta minciună, că ar fi fost Coldea pe lângă mine. Pai dumneavoastră l-ați invocat de multe ori pe Coldea în tara asta, mă tem că nu știți cu cine vorbeați.

Diaconescu: Ok, oricum nu v-am invocat pe dumneavoastră, dar faptul că vă simțiți cu musca pe căciula pentru mine spune totul.

Jurnaliştii români Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad, în 2005. În spatele răpirii s-a aflat omul de afaceri Omar Hayssam, care iniţial a fost arestat preventiv, însă în 2006 a reuşit să fugă din România cu o navă. El a fost prins după şapte ani, iar în prezent se află în închisoare.

La începutul acestui an, Tribunalul Dâmboviţa a respins cererea de eliberare condiţionată din închisoare depusă de Omar Hayssam, care execută la Penitenciarul Mărgineni o pedeapsă de 24 ani de închisoare pentru terorism.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE