Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ungaria are un nou președinte

Postat la: 10.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Katalin Novak a preluat marţi preşedinţia Ungariei de la Janos Ader, relatează MTI, potrivit Agerpres. Ader a întâmpinat-o pe Novak la intrarea în Palatul Sandor din Budapesta, după care i-a prezentat birourile şi reşedinţa prezidenţiale. Ulterior, cei doi şi-au făcut apariţia la balconul clădirii prezidenţiale.

Parlamentul ungar a ales-o pe Katalin Novak preşedinte al Ungariei în data de 10 martie. Ea este al şaselea şef al statului ungar de după schimbarea sistemului politic în 1989-1990. Novak va depune jurământul în data de 14 mai. În Ungaria, preşedintele are în general un rol ceremonial. Conform Constituţiei ungare, preşedintele exprimă unitatea ţării, protejează funcţiile democratice ale statului şi este comandantul suprem al forţelor armate. Preşedintele ungar este ales de forul legislativ pentru o perioadă de cinci ani şi nu poate deţine mai mult de două mandate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE