Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un transsexual solicită un program de eutanasie din cauza durerii prelungite provocate de operația de schimbare de sex

Postat la: 31.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O canadiancă transsexuală a depus o cerere pentru programul național de eutanasie MAiD (asistență medicală pe moarte), invocând durerea de durată provocată de o operație de schimbare de sex pentru crearea unui "neo-vagin".

Canada a respins cererea lui Lois Cardinal, medicul scriind: "pe baza informațiilor clinice și a consultărilor actuale, [pacientul] nu îndeplinește criteriile actuale ale MAiD".

Cu toate acestea, autoproclamata "transsexuală post-operatorie sterilizată din Primele Națiuni", nu acceptă această determinare și caută în continuare eutanasia - și și-a postat online dosarele medicale, întrebând dacă refuzul este o încălcare a drepturilor omului.

În notele medicale, medicul a scris: "Pacienta este conștientă că mă poate contacta din nou pentru călătoria ei continuă pentru o moarte asistată".

"Sunt într-un disconfort și dureri constante", a declarat femeia de 35 de ani pentru Daily Mail. "Îmi ia această povară psihologică. Dacă nu pot avea acces la îngrijire medicală adecvată, nu vreau să continui să fac asta".

Cardinal a suferit procedura de schimbare de sex în 2009, dar încă simte o presiune constantă, durere și disconfort din cauza faptului că penisul i-a fost inversat pentru a forma un "vagin".

Bărbatul transsexual solicită eutanasia în Canada, spunând că moartea ar fi singura scăpare pentru durerea constantă pe care o resimte după ce a suferit complicații ale vaginoplastiei.

Cardinal a declarat pentru Mail că "medicii sunt mai interesați să afle ce pronume folosește decât să-i aline durerea".

"Nu mă simt mai bine și nici nu mă confrunt cu o îngrijire medicală mai bună, sau cu vreo îngrijire medicală", a spus Cardinal. "Este atât de capturat de ideologiile de gen, încât le pasă mai mult de pronumele mele".

Cardinal a postat videoclipuri în care arde steagul LGBTQ+ și se opune ideologiei transsexualității, în special modului în care aceasta este impusă copiilor.

"Nu sunt de acord cu retorica actuală a comunității trans", a spus Cardinal. "O mare parte din așa-numita ură trans este alimentată de comunitatea trans pentru că nu ni se permite să avem conversații oneste și dure."

Cardinal a declarat că intenționează să depună o nouă cerere pentru programul de încheiere a vieții.

În iulie 2021, Psychiatric Times a publicat un articol în opoziție față de sinuciderea asistată și a menționat că "rapoartele preliminare sugerează o creștere a ratelor de sinucidere în rândul populației generale din statele care au legalizat PAS (sinuciderea asistată de medic). Mai exact, "legalizarea PAS a fost asociată cu o rată crescută a sinuciderilor totale în raport cu alte state [fără PAS] și nicio scădere a sinuciderilor neasistate". În mod similar, rata sinuciderilor în Olanda (unde eutanasia medicală este legală) a accelerat, în comparație cu țările vecine care nu au legalizat eutanasia medicală".

Ei raportează că medicul și eticianul Leon Kass, MD, a avertizat în mod clar: "trebuie să avem grijă de muribunzi, nu să-i facem morți".

Colegiul American al Medicilor a declarat că "sinuciderea asistată de medic nu este nici o terapie, nici o soluție la întrebările dificile ridicate la sfârșitul vieții. Pe baza eticii substanțiale, a practicii clinice, a politicii și a altor preocupări, ACP nu susține legalizarea sinuciderii asistate de medic. ... Cu toate acestea, printr-o îngrijire de înaltă calitate, o comunicare eficientă, un sprijin plin de compasiune și resursele potrivite, medicii pot ajuta pacienții să controleze multe aspecte ale modului în care își trăiesc ultimul capitol al vieții."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE