Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un teatru londonez a fost criticat pentru că a îndemnat albii să nu asiste la o piesă de teatru cu tentă rasială: "Este practic un fel de apartheid!"

Postat la: 23.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un teatru londonez a fost criticat pe scară largă pentru că a promovat o reprezentație a unei piese de teatru la care localul îndeamnă albii să nu participe.

"Este practic un adevărat apartheid!" Un teatru londonez a fost criticat pentru că îndeamnă albii să nu asiste la o piesă de teatru "cu tentă rasială".
Teatrul Royal Stratford East a organizat o seară "Black Out" pe 5 iulie pentru producția "Tambo & Bones", o piesă descrisă ca fiind o "satiră metateatrală cu încărcătură rasială".

Piesa se joacă timp de o lună, în lunile iunie și iulie, dar numai la această dată, albii au fost informați că nu sunt bineveniți să asiste la spectacol.

Deși insistă pe site-ul său că "nimeni nu este exclus de la participare", localul adaugă că "această reprezentație a fost aranjată special pentru spectatorii de culoare" și afirmă că producția ar trebui să fie savurată "fără a fi privită de albii".

Regizorul Matthew Xia a justificat gestul discriminatoriu susținând că persoanele de culoare au nevoie de "spații private și sigure", departe de albii, pentru a "experimenta producții care explorează probleme complexe și nuanțate legate de rasă".

În întrebările frecvente, localul afirmă că producția se adresează unui public "care se identifică cu negrii", înainte de a cuprinde o listă a celor pe care îi consideră suficient de negri pentru a participa.

"Noi definim "negru" ca fiind de origine africană neagră, caraibiană, afro-latinoasă și afro-americană, inclusiv cei cu moștenire mixtă de culoare care se identifică ca atare."

Măsura a stârnit indignare, criticii avertizând că stabilește un precedent periculos și este în mod evident discriminatorie.

"Marea Britanie devine precum America de dinainte de drepturile civile: segregare și divizare pe criterii de rasă. Bine ați venit în progresism", a scris pe Twitter sindicalistul și prezentatorul Paul Embrery.

Liderul partidului britanic Reclaim, Laurence Fox, a remarcat: "Sunt foarte încântat să văd această producție. Dacă asta înseamnă că trebuie să merg îmbrăcat în negru pentru ca toată lumea să se simtă în siguranță. Este un preț pe care sunt dispus să îl plătesc".

Campania "Don't Divide Us" a comentat că, deși nu consideră că această mișcare este un precedent periculos, a considerat-o "foarte stupidă și filistină".

"Fiecare are un răspuns unic la o operă de artă. Nu avem nevoie de audiențe segregate pentru asta. Iar explorarea psihologică se face cel mai bine în cadrul unei terapii private, nu într-un teatru public", a adăugat acesta.

Katharine Birbalsingh CBE, profesoară și reformatoare în domeniul educației, a scris pe Twitter cu ironie: "Pentru că trauma provocată de "privirea albă" este prea mare pentru noi, oamenii de culoare. Iată cât de slabi suntem. Nu putem accepta ca albii să plătească un bilet pentru a ne vedea producția pentru că ochii lor răi sunt ațintiți asupra noastră".

Primul comisar de culoare al poliției și criminalității din Marea Britanie, Festus Akinbusoye, a condamnat, de asemenea, această acțiune.

"Societatea este mai bogată și mai puternică atunci când este împărtășită și ascultată înțelegerea culturilor și poveștilor celorlalți. Cu toate acestea, cred că conceptul Black Out contravine acestui etos de educație și îmbogățire", a declarat el.

Aceasta nu este prima dată când o noapte "Black Out" a provocat controverse.

În februarie, Centrul Național de Arte din Canada a fost supus unor acuzații de segregare și discriminare pentru că a făcut același lucru cu o producție a spectacolului "Is God Is".

Fenomenul evenimentelor rezervate exclusiv negrilor pare să se infiltreze în societatea occidentală, un atelier de yoga de la Universitatea Guelph din Canada a ținut prima pagină a ziarelor în noiembrie anul trecut pentru că a interzis admiterea tuturor celorlalte rase în afară de cea neagră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE