ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un român deghizat în polițist, ajutat de complici ruși, a încercat să răpească doi milionari în criptomonede din Spania

Postat la: 17.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un român deghizat în polițist spaniol, ajutat de complici din Rusia și Bulgaria, a încercat să răpească împreună cu aceștia doi bărbați. Cele cinci persoane, au fost arestate la Madrid pentru tentativă de sechestrare a două persoane în scopul extorcării legate de criptomonede.

Agenți ai Guardia Civil de la Comandancia de Madrid, în colaborare cu Poliția Locală din Majadahonda, au reușit să aresteze cinci bărbați din țările estice, pentru presupusa lor implicare într-o infracțiune de detenție ilegală, tâlhărie, fals în înscrisuri oficiale, vătămare corporală gravă și apartenență la un grup infracțional organizat.

Marțea trecută, ca urmare a colaborării dintre Garda Civilă, companiile private de securitate și Poliția Locală din Majadahonda, a fost demarată o anchetă după ce s-a luat cunoștință de o serie de atitudini suspecte din partea unor persoane în parcarea unui centru comercial Equinoccio din Majadahonda.

Concret, Poliția Locală a alertat Garda Civilă că a detectat câteva persoane de naționalitate rusă care schimbau plăcuțele de înmatriculare ale unui autoturism și efectuau activități de observare a unor posibile victime, a informat astăzi Comandamentul din Madrid într-un comunicat.

În spatele tentativei de răpire a existat o posibilă reglare de conturi. Bărbații reținuți au bătut-o cu brutalitate pe una dintre victime în parcarea centrului comercial menționat anterior, în prezența rudelor acesteia, potrivit unor surse din cadrul anchetei.

Din informațiile furnizate, s-a aflat că unul dintre aceștia avea asupra sa o posibilă armă de foc și era îmbrăcat în tricoul Poliției Naționale din Spania. Polițiștii au stabilit o serie de operațiuni pentru a încerca să îi localizeze pe acești indivizi, bănuind că ar putea organiza un act infracțional. Aceste ipoteze au fost confirmate miercurea trecută, când agenții însărcinați cu ancheta au reperat câteva persoane cu aceleași caracteristici și care manifestau o atitudine ciudată. Au fost martorii interceptării a două persoane care au recurs la violență extremă, după ce le-au aplicat numeroase lovituri, pentru a le urca cu forța într-o camionetă neagră și a fugi în grabă pe străzile orașului.

Aceste evenimente au dus la interceptarea, de către ofițerii Gărzii Civile, și arestarea a cinci persoane. Patru după evenimente și încă una în cursul după-amiezii. Au fost confiscate două arme simulate, emițătoare radio, îmbrăcăminte tactică și șepci ale poliției naționale, centuri cu tocuri de arme, bride, bandă adezivă și mănuși. În plus, în vehiculul victimelor a fost găsit un dispozitiv de urmărire cu ajutorul căruia deținuții au localizat victimele.

Reținuții, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, nu au antecedente penale pe teritoriul Spaniei și au fost prezentați autorității judiciare competente. Anchetatorii cred că aceștia ar fi putut fi mafioți est-europeni care au venit în mod deliberat în Spania pentru răpire.

Delegatul guvernului la Madrid, Francisco Martín, a confirmat operațiunea Benemérita, detaliind că dintre cei arestați trei sunt de naționalitate rusă, unul de naționalitate bulgară și altul de naționalitate română. Reprezentantul guvernului central de la Madrid a mai dezvăluit că ancheta Gărzii Civile a indicat o chestiune de răpire pentru extorcare în jurul criptomonedelor. „Persoanele răpite ar putea avea resurse în criptomonede și au fost răpite pentru a încerca să le extorcheze și să fure acest material prin acest mecanism. Dar acum depinde de instanță să coroboreze dacă acesta este cazul și, dacă da, să pronunțe sentința corespunzătoare", a concluzionat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE