Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un profesor de Harvard, o nouă teorie controversată: Ar exista o inteligență asemănătoare cu a lui Dumnezeu

Postat la: 19.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Profesorul de la Universitatea Harvard, care în prezent este concentrat pe misiunea de a dovedi existența vieții extraterestre, susține o teorie neobișnuită. Celebrul fizician american, în vârstă de 61 de ani, afirmă că civilizații ultra-avansate ar putea fi capabile să creeze universuri în laboratoare, ca și al nostru, pentru că ele dispun de o inteligență "asemănătoare cu a lui Dumnezeu".

Avi Loeb - fost președinte al departamentului de astronomie de la Harvard - a spus că aceste creaturi ar putea fi chiar responsabile pentru universul nostru, potrivit Daily Mail. Profesorul Loeb - care a formulat teorii extrem de speculative în trecut - studiază în prezent sute de fragmente de metal minuscule recuperate dintr-un obiect extraterestru interstelar (un meteorit), care s-a prăbușit în Oceanul Pacific și urmează să-și publice descoperirile în câteva săptămâni.

El a explicat că o civilizație care este cu milioane de ani mai avansată decât noi poate să fi dezvoltat o înțelegere a „cum să unificăm mecanica cuantică și gravitația". Acesta, a teoretizat el, ar putea recrea condițiile cosmice care au dat naștere existenței sale. Noțiunea de a crea viață într-un laborator poate părea exagerată pentru majoritatea, dar oamenii de știință au creat organisme unicelulare înainte, iar Loeb a spus că este „o calitate pe care o atribuim lui Dumnezeu în textele religioase".

În iunie, el a efectuat o scufundare în Oceanul Pacific în largul coastei Papua Noua Guinee pentru a recupera fragmente din meteorul IM1 care s-a dezintegrat în ianuarie 2014, despre care crede că sunt rămășițe de la o navă extraterestră. Dar astrofizicianul de la Universitatea de Stat din Arizona, Steve Desch, l-a criticat pe Loeb, declarând pentru New York Times: „Poluează știința bună - combinând știința bună pe care o facem cu acest senzaționalism ridicol și aspirând tot oxigenul din cameră".

„O civilizație științifică foarte avansată este o bună aproximare a lui Dumnezeu", a spus Loeb pentru Fox News. „Imaginați-vă un locuitor din peșteră vizitând orașul New York și văzând toate gadgeturile tehnologice în ceea ce privește luminile care apar ca un miracol pentru locuitorul din peșteră". Loeb a susținut de mult timp că "universurile copii" ar putea fi create în laboratoare, ceea ce este posibil doar cu tehnologiile gravitaționale cuantice, o combinație a doi piloni ai fizicii moderne: mecanica cuantică și gravitația.

Loeb a afirmat: „Nu deținem o teorie predictivă care să combine cei doi piloni ai fizicii moderne. „Dar o civilizație mai avansată ar fi putut realiza această ispravă și ar fi stăpânit tehnologia de a crea universuri pentru copii". În timpul interviului acordat televiziunii americane Fox News, Loeb a spus că este „arogant din partea noastră să credem că suntem singuri în univers", având în vedere că există „zeci de miliarde de planete numai în galaxia Calea Lactee și sute de miliarde de galaxii precum Calea Lactee în volumul observabil al universului."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE