Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un miliardar chinez, critic al presedintelui Xi Jinping, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare

Postat la: 23.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un miliardar chinez, cu afaceri in domeniul imobiliar, care a criticat felul in care presedintele Xi Jinping a gestionat criza declansata de noul coronavirus, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru coruptie.

In luna martie, acesta scrisese un eseu dur la adresa autoritatilor chineze, sugerand ca presedintele tarii este un "clovn", potrivit DIGI 24. La scurt timp dupa publicarea eseului, miliardarul a disparut. Ren Zhiqiang a fost trimis la inchisoare pentru deturnare de fonduri (peste 16 milioane de dolari), luare de mita, abuz in serviciu cu prejudiciu de peste 17 milioane de dolari la o companie de stat pe care a condus-o, potrivit CNN, citat de Digi 24.

Sentinta a fost data de un tribunal din Beijing. Totodata, judecatorii l-au amendat si cu 620.000 de dolari. Instanta a spus ca acuzatul "a recunoscut de buna voie acuzatiile" si ca "accepta verdictul curtii dupa recuperarea integrala a prejudiciului creat". "Tribunalele din China au o rata a condamnarilor de circa 99%, potrivit observatorilor independenti. Acuzatiile de coruptie sunt cele mai frecvent intalnite in cazul fostilor apropiati ai regimului comunist, care cad in dizgratie", spun jurnalistii americani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE