Un medic avertizează că dacă dormim într-o anumită poziție, am putea avea o problemă mortală de sănătate, nediagnosticată
Postat la: 07.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dacă vă este greu să adormiți fără să vă sprijiniți de o grămadă de perne, acesta ar putea fi un semn „ascuns" al unei afecțiuni mortale, avertizează un cardiolog.
Medicul cardiolog Rosie Godeseth, director medical asociat la Vitality Health, susține că disconfortul atunci când stai întins pe spate în pat poate fi un simptom al insuficienței cardiace, scrie dailymail. Afecțiunea cronică apare atunci când inima nu mai poate pompa eficient, deoarece mușchiul a devenit slăbit.
Simptomele includ oboseală debilitantă, umflarea membrelor și, uneori, dificultăți extreme de respirație, cauzate de acumularea de lichid în plămâni. Problemele de respirație se pot agrava atunci când pacienții stau culcați pe spate, ceea ce înseamnă că poziția „sprijinită" este adesea mai confortabilă.
„Uneori, persoanele cu insuficiență cardiacă se confruntă cu acumularea de lichid în plămâni, ceea ce poate face dificilă respirația atunci când sunt întinse", a declarat dr. Godeseth. Dacă vă simțiți nevoit să vă sprijiniți pe perne în timp ce dormiți sau vă treziți cu dificultăți de respirație, consultați un medic. Acesta poate recomanda efectuarea unui studiu al somnului sau a unor teste ale funcției cardiace.
Un milion de persoane din Regatul Unit suferă în prezent de insuficiență cardiacă, iar 200 000 de cazuri noi sunt diagnosticate anual. În SUA, această afecțiune afectează aproximativ 6,7 milioane de adulți. Aceasta poate apărea după un atac de cord sau din cauza hipertensiunii arteriale și a bolilor de inimă pe termen lung.
Potrivit specialiștilor, doar jumătate dintre pacienții cu insuficiență cardiacă trăiesc mai mult de cinci ani după ce au fost diagnosticați, iar opt din zece pacienți află prima dată că suferă de această afecțiune după o internare de urgență în spital. Insuficiența cardiacă este o afecțiune pe termen lung care nu poate fi vindecată, dar diagnosticarea și tratamentul precoce pot reduce riscul de boală gravă și de deces.
În iunie, British Society for Heart Failure a avertizat că în Marea Britanie ar putea exista până la 400.000 de persoane cu insuficiență cardiacă nediagnosticată. Experții au solicitat măsuri urgente pentru a detecta aceste cazuri și au avertizat că serviciile NHS ar putea fi copleșite de „un tsunami" de pacienți cu insuficiență cardiacă în anii următori.
Lynn Mackay-Thomas, director executiv al BSH, a declarat: „Este o bombă cu ceas. Un program național, durabil și comandat la nivel central pentru a găsi persoane înainte ca acestea să se îmbolnăvească acut poate ajuta la schimbarea acestei traiectorii. Ne confruntăm cu un tsunami de internări în spital dacă nu îi găsim sistematic pe cei cu insuficiență cardiacă timpurie sau cu cel mai mare risc de a dezvolta insuficiență cardiacă".
Alte simptome mai puțin comune ale bolii includ tusea persistentă, balonarea, ritmul cardiac rapid și pierderea poftei de mâncare. „Deși aceste probleme pot fi cauzate și de afecțiuni mai puțin grave, este o idee bună să le verificați", spune dr. Godeseth. Medicul adaugă că există mai multe modalități de a îmbunătăți sănătatea inimii pe termen lung, inclusiv menținerea activă, o alimentație sănătoasă și echilibrată și evitarea fumatului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu