Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un medic a calculat: 500.000 de romani vor muri de Covid pana la finalul pandemiei. Fatalitatea n-a scazut niciodata sub 2,7%

Postat la: 04.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a facut public un calcul personal din care reiese ca, pana la finalul pandemiei de COVID-19, 500.000 de romani ar urma sa moara din cauza virusului.

"Dupa aproximativ 6 luni de pandemie, am avut 50 de mii de cazuri, si aproape 2500 de decese (4 august, 2020). Dupa inca 6 luni de pandemie, aveam peste 600 de mii de cazuri (de peste 10 ori mai multe), si peste 16.000 (de 7 ori mai multi) pierdusera lupta cu boala (4 ianuarie, 2021), fata de perioada anterioara. Drept urmare: Lasand la o parte conceptul de 'val' sau 'cocoasa', progresia acestei boli in populatie nu a putut fi, pana la acest moment, oprita. Doar incetinita. Fatalitatea de caz NU a scazut niciodata sub 2,5 - 2,7%, si dupa aproape 1 milion de infectari - independent de procentul celor diagnosticati vs. ne-diagnosticati, si lasand la o parte 'zgomotul' statistic al testarii, putem propune ca aceasta pondere - relativ stabila si in alte tari - reprezinta mortalitatea prin COVID.

La o mortalitate de 2,5%, daca te uiti la TOATA populatia Romaniei inca ne-acoperita vaccinal, de vreme ce imunitatea obtinuta prin infectia insasi tinde sa scada dupa 6 luni, mai devreme sau mai tarziu peste jumatate de milion de romani vor muri de COVID, daca nu intrerupem lantul de transmitere pandemic. Acest procent nu ia in considerare timpul. Masurile de restrictie nu rezolva fatalitatea, doar distanta temporala dintre cazuri, respectiv decese. Singurul lucru stiut, acum, care previne fatalitatea este vaccinul, unde cele mai recente studii arata o protectie de aproape 100% cat priveste complicatiile fatale ale infectiei cu SARS-CoV-2", afirma medicul Gabriel Diaconu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE