Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un grup de muncitori forestieri au găsit în interiorul unui copac un câine mumificat de peste 50 de ani

Postat la: 09.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un câine mumificat a fost o descoperire șocantă pentru muncitorii forestieri, care lucrau la tăierea unui copac în bucăți și aproape că l-au transformat în mulci.

Există unele lucruri pe care se așteaptă să le întâlnească exploatanții forestieri atunci când taie copaci. Cuiburile de păsări și lucrurile prinse în crengi par a fi un lucru firesc, un câine mumificat în centrul unui copac, însă, nu.

Dar exact asta a descoperit o echipă de tăietori de lemne de la Georgia Kraft Corp. în timp ce tăiau un copac în anii 1980.

Muncitorii lucrau la o livadă de stejari din sudul Georgiei când au descoperit o priveliște neobișnuită.

După ce a tăiat vârful copacului și l-a încărcat într-un camion pentru a fi transportat, un membru al echipei a observat din întâmplare trunchiul gol. Înăuntru, a găsit rămășițele perfect mumificate ale unui câine, care se uita la el, cu dinții încă scoși în lupta pentru supraviețuire.

Experții care au studiat cadavrul au ajuns la concluzia că puiul era cel mai probabil un câine de vânătoare din anii 1960, care a urmărit ceva, cum ar fi o veveriță, printr-o gaură în rădăcini și până în centrul copacului gol.

Cu cât câinele ajungea mai sus, însă, cu atât copacul devenea mai îngust. După poziția labei câinelui, experții cred că acesta a continuat să urce până când s-a blocat efectiv în copac. Incapabil să se întoarcă, câinele a murit.

În mod normal, un câine care a murit în sălbăticie ar fi început un proces de descompunere și ar fi fost mâncat de alte animale. Cu toate acestea, deoarece câinele murise în interiorul unui copac, era puțin probabil ca alte animale să poată ajunge la el și, datorită înălțimii corpului, era puțin probabil ca alte animale să îl poată mirosi.

În plus, genul de copac în care câinele s-a oprit era singurul care se preta la procesul de mumificare naturală. Stejarii conțin taninuri, care sunt folosite în taxidermie și în tăbăcărie pentru a trata pieile de animale astfel încât acestea să nu se descompună. Taninurile din interiorul copacului s-au infiltrat în câine și l-au împiedicat să putrezească în interior.

Mediul uscat din interiorul scurburei a oferit, de asemenea, adăpost împotriva intemperiilor și a aspirat umezeala din carcasă. Aerul aspirat în interiorul copacului prin bază a creat un fel de efect de vid, contribuind și mai mult la procesul de uscare.

După ce au găsit câinele mumificat, muncitorii forestieri au decis să îl ducă la un muzeu, pentru a arăta lumii această priveliște rară. Câinele, numit acum "Stuckie", locuiește la muzeul Southern Forest World, încă învelit în mormântul său de lemn și expus pentru a fi văzut de toată lumea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE