ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un fals medic obținea bani pe rețelele de socializare în numele unei asociații care nu există. Cazurile pacienților reali de care a profitat

Postat la: 02.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O femeie din Iași strâns donații folosind numele unei asociații false, folosind cazuri reale. Femeia a reușit și să păcălească mai mulți apropiați să o împrumute, iar apoi a dispărut cu banii.

Ana Postolachi s-a dat drept medic rezident, activistă și artistă și a postat diverse anunțuri, pe mai multe grupuri de Facebook din Iași, în numele unei asociații, numită CaritAni, care nu există.

Femeia le spunea donatorilor că banii vor ajunge la mai multe familii vulnerabile, însă banii ajungeau, de fapt, în conturile sale. Cu toate că poza în medic rezident, tânăra a fost exmatriculată de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iaşi, în anul 2017.

Potrivit sursei citate, Postolachi ar fi folosit numele a cel puțin cinci familii pentru a obține bani din donații. Mama unei fetițe bolnave de o boală rară a depus plângere la poliție după ce i-au fost furate fotografiile.

Postolachi ar fi împrumutat bani de la cel puțin trei cunoștințe ale sale, refuzând apoi să îi mai restituie.

„Am ajutat-o de bună voie, ținând cont că a precizat că îmi va restitui banii în trei-patru săptămâni, apoi m-a tot amânat și au trecut patru luni până m-a blocat pe toate conturile. Ulterior, am luat legătura cu alte persoane, care mi-au spus că Anișoara a făcut la fel și cu alți prieteni comuni. În cazul meu e vorba de 2.500 de lei", a spus unul dintre cei păgubiți.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE