Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un șef din Poliție acuzat că a bătut cu sălbăticie doi studenți și-a lansat cu mare pompă o carte despre violență

Postat la: 18.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Costel Gîtlan, șeful IPJ Iași, și-a lansat cartea intitulată "Intervenția în violența domestică-Ordinul de protecție provizoriu", o lucrare de socilogie a delincvenței care s-ar fi născut din dezvoltarea tezei sale de doctorat, sub îndrumarea profesoarei Cristina Gavriluță.

În anul 2003, Gîtlan a fost cercetat disciplinar pentru că împreună cu prietenul său Cătălin Țibulcă (acum inculpat într-un dosar al DNA) au bătut doi studenți în zona lacului Ciric din Iași, scrie publicația Dezvaluirea.

Costel Gîtlan și Cătălin Țibulcă s-au îmbătat la o petrecere pe malul Lacului Ciric. Au chemat o mașină de la IPJ să-i ducă acasă, iar la plecare au avut un incident în trafic cu doi tineri studenți. Pentru că erau băuți cei doi polițiști i-au bătut pe studenți. Șeful IPJ Iași era atunci Ștefan Alexa, care i-a cercetat disciplinar pe polițiști și a dispus să li se diminueze salariul pentru câteva luni.

Ieri, 17 noiembrie, șefii din Poliția Iași, timp de câteva ore, nu s-au mai aflat la dispoziția cetățeanului, ci a mers să-l aplaude pe Gîtlan la lansarea cărții sale.

În zona Universității Al. I Cuza, mașinile lor și ale invitaților erau parcate în locuri în care staționarea este interzisă, chiar și pe trecerea de pietoni. Toți șefii din Poliției sorbeau vorbele șefului Gîtlan.

Printre ei se aflau comisarul șef Adrian Stoian-șeful Poliției municipiului Iași, adjunctul acestuia Cezar Cărpușcă, Costel Șchiopu - șeful Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași, Alexandru Hordilă-șeful secției 5 Poliție, Mihala Iuteș - șefa serviciului financiar-contabilitate din IPJ, Andreea Iacob-șefa Resurselor Umane, Paul Spulber - șef serviciu Criminalistic, Lucian Tarcea-șef serviciu ordine publică, Elvis Tudose-șeful BCCO, Augustin Capră polițist în rezervă, Ioan Scripniciuc - fostul șef al IPJ Iași, precum și adjunctul lui Gîtlan, Mihai Svalja.

Profesoara universitară Cristina Gavriluță l-a caracterizat pe Gîtlan, cu ocazie evenimentului de ieri, un "intelectual rasat și om de mare calitate".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE