Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un economist ne sfătuiește să punem bani de o parte pentru a avea la pensie: "Vom avea o problemă mare în viitor!"

Postat la: 01.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sistemul de pensii este afectat de natalitatea scăzută și de migrație, mai ales în condițiile în care din ce în ce mai mulți tineri pleacă în alte țări pentru a munci, avertizează Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR.

Astfel, spune economistul, România va avea mari probleme în viitor cu finanțarea sistemului de pensii. Cristian Popa îi sfătuiește pe români să facă economii, pentru a avea bani în momentul în care vor ajunge la vârsta pensionării.

"Cred ca demografia este o mare problemă. Este o opinie personală, ca analist cred că demografia e o mare problemă când vine vorba de pensii, spre exemplu. Îmbătrânim, emigrăm, tinerii care ar trebui să intre în câmpul forței de muncă se duc în alte țări pentru a munci și asta crește „bulgărele". Generațiile noastre vor avea o problemă mult mai mare pentru finanțarea pensiilor. Dacă nu economisim pentru a avea niște venituri la pensionare, cu cât facem bulgărele mai mare, cu atât vom avea o problemă mai mare în viitor. Se vede, datele INS arată foarte clar că România va ajunge la sub 14 milioane de locuitori", a declarat Cristian Popa.

Potrivit Institutului Național de Statistică, România a înregistrat, anul trecut, cel mai mic număr de nou-născuţi vii din ultimii 90 de ani. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunța recent că în acest an sunt mai mulţi copii născuţi în străinătate din părinţi români decât s-au născut în România. Ea a precizat că acest lucru este dramatic, iar autorităţile sunt obligate să ia măsuri pentru a-i aduce pe cetăţenii români înapoi în ţară. SpotMedia.ro a verificat însă apoi aceste cifre și ele s-au dovedit a fi false.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE