Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultima focă din Marea Neagră, ucisă de un pescar

Postat la: 26.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Greu de crezut, dar Marea Neagră a găzduit, până în urmă cu 64 de ani, familii de foci care puteau fi văzute atât pe litoralul nostru cât, mai ales, la bulgari. Foca făcea parte dintr-o populaţie izolată care aparţinea speciei focii de Mediterana, „Monachus monachus".

I se mai spunea și „foca călugăriță, cu trimitere la albul abdomenului şi culoarea cenuşiu-închisă a părţii superioare a corpului, întregul ansamblu trimiţând la sutana unei călugăriţe catolice. În 1937, mai trăiau doar trei familii de foci, fiecare compusă din 6-7 exemplare. Una trăia la Stânca, alta la Capul Kaliakra, şi ultima pe plajele de la Balcic. În 1945, s-au fotografiat ultimele două foci care mai trăiau la Kaliakra. Dar ultima focă observată a fost exemplarul descoperit mort pe data de 26 martie 1983 în apropiere de Tulcea, în drepul Milei 35. Autopsia animalului a scos la iveală că acesta a fost, fără îndoială, înjunghiat cu un cuţit mare, pescăresc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE