ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Tucker Carlson după arestarea șefului Telegram: "Întunericul coboară rapid pe lumea de altădată liberă!"

Postat la: 25.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pavel Durov, fondatorul miliardar și CEO al aplicației de mesagerie Telegram, a fost arestat pe aeroportul Bourget din afara Parisului sâmbătă seara. Jurnalistul american Tucker Carlson se arată îngrijorat de acest moment și îl consideră un atac la adresa libertății de exprimare.

Durov călătorea la bordul avionului său privat, a precizat TF1 pe site-ul său, adăugând că acesta a fost vizat de un mandat de arestare în Franța în cadrul unei anchete preliminare a poliției. TF1 și BFM au precizat că ancheta se concentrează pe lipsa moderatorilor pe Telegram și că poliția consideră că această situație a permis continuarea nestingherită a activităților infracționale pe aplicația de mesagerie. TF1 a declarat că Durov călătorea din Azerbaidjan și a fost arestat în jurul orei locale 20:00.

„Pavel Durov a părăsit Rusia când guvernul a încercat să-i controleze compania de socializare, Telegram. Dar, în cele din urmă, nu Putin l-a arestat pentru că a permis publicului să-și exercite libertatea de exprimare. O țară vestică, un aliat al administrației Biden și un membru NATO entuziast, a fost cea care l-a închis. Pavel Durov stă într-o închisoare franceză în această seară, un avertisment viu pentru orice proprietar de platformă care refuză să cenzureze adevărul la ordinul guvernelor și agențiilor de informații. Întunericul coboară rapid pe lumea de altădată liberă", a spus jurnalistul Tucker Carlson.

Telegram, cu sediul în Dubai, a fost fondată de Durov, născut în Rusia, care a părăsit Rusia în 2014 după ce a refuzat să se conformeze cererilor de a închide comunitățile de opoziție de pe platforma sa de social media VK, pe care a vândut-o. Durov, a cărui avere este estimată de Forbes la 15,5 miliarde de dolari, a declarat că unele guverne au încercat să facă presiuni asupra sa, dar aplicația, care are acum 900 de milioane de utilizatori activi, ar trebui să rămână o „platformă neutră" și nu un „jucător în geopolitică".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE