Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tu știi care sunt pașii corecți pentru un foc perfect la grătarul pe cărbuni?

Postat la: 23.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deși, pe piață există o varietate mai largă de grill-uri, precum modelele de grătar pe gaz, grătare pe peleți sau grătare electrice, cei mai mulți fani ai gătitului în aer liber, susțin că tot grătarul pe cărbuni este cea mai potrivită modalitate de a pregăti carnea.

Cărbunele oferă acea aromă bogată și afumată pe care niciuna dintre variantele enumerate mai sus, nu o pot reproduce complet! Astăzi, echipa PEFOC ne va explica la ce trebuie să fim atenți atunci când pregătim gratare de gradina pe cărbuni!

La ce trebuie să fim atenți atunci când pregătim un grătar pe cărbuni

Grătarele cu cărbuni ating o temperatură mult mai mare decât celelalte tipuri de grill Un grătar trebuie să atingă o temperatură de cel puțin 300°C pentru a obține o prăjire corectă și uniforma a cărnii. Aceasta nu este o problemă pentru un grătar umplut cu cărbuni încinși, deoarece poate atinge 370°C. Deși există grătare pe gaz care pot atinge temperaturi mai ridicate, ele sunt de obicei mult mai scumpe în comparație cu un model pe cărbuni.

Obții acea aromă delicioasă și afumată

Te-ai întrebat vreodată de ce grătarele pe cărbuni ofera atât de multă aromă cărnii? Se pare că temperatura ridicată este cheia. Când picăturile de grăsime de pe friptura, puiul sau legumele tale, cad pe cărbunii încinși, acestea se transformă în abur și fum plin de arome, care se întorc direct în carne, rezultând acel gust uimitor și unic de grătar cărbuni.

Un grătar cu cărbuni este versatil permițându-ți să gătești, atât în stil slow-cooking, dar și în reprize scurte de timp. Cu toate acestea, vei avea nevoie de dedicare și răbdare pentru a obține cele mai bune și mai aromate rezultate.

Tu știi care sunt pașii corecți pentru un foc perfect la grătarul pe cărbuni?

Timp de încălzire mai lung

Pentru un gratar carbuni, în medie, durează aproximativ 15-20 de minute pentru a atinge temperatura adecvată de gătit (fără a include timpul necesar pentru aprinderea cărbunelui), în timp ce grătarele cu gaz sau cele electrice, se aprind instantaneu și durează aproximativ 10 minute pentru a atinge temperatura de gătit.

Costul combustibilului crește

De exemplu, un cilindru de propan de 9 litri îți ajunge pentru aproximativ 20 de sesiuni de gătit, în timp ce, cu un sac de cărbune de 10 kg, cu indulgență vei ajunge la 3 sesiuni de gătit. De asemenea, tipul de cărbune folosit poate schimba și gustul alimentelor, în acest caz cărbunii din lemn de calitate 100% vor costa și mai mul.

Curățatul este puțin mai greoi

Spre deosebire de grătarele pe gaz sau electrice care au nevoie doar de o frecare rapidă cu o perie, pe lângă resturile alimentare arse, un grătar cu cărbune trebuie să fie golit și de cenușa uzată înainte de a putea fi curățat.

Acestea fiind zise, nu-ți mai rămâne decat să alegi singur, varianta potrivită pentru tine și preferințelor tale. Indiferent dacă ești fanul gătitului pe cărbuni și vrei să intri în noul sezon al grătarelor cu un grill nou-nouț de calitate superioară sau poate vrei să încerci grătarele pe gaz sau de ce nu, un gratar Weber electric premium, magazinul on-line www.pefoc.ro te lasă să vizualizezi și să comanzi direct la tine acasă, o serie impresionantă de grătare economice sau premium, oferite de cei mai renumiți producători din domeniul BBQ.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE