Tu știi care sunt pașii corecți pentru un foc perfect la grătarul pe cărbuni?
Postat la: 23.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Deși, pe piață există o varietate mai largă de grill-uri, precum modelele de grătar pe gaz, grătare pe peleți sau grătare electrice, cei mai mulți fani ai gătitului în aer liber, susțin că tot grătarul pe cărbuni este cea mai potrivită modalitate de a pregăti carnea.
Cărbunele oferă acea aromă bogată și afumată pe care niciuna dintre variantele enumerate mai sus, nu o pot reproduce complet! Astăzi, echipa PEFOC ne va explica la ce trebuie să fim atenți atunci când pregătim gratare de gradina pe cărbuni!
La ce trebuie să fim atenți atunci când pregătim un grătar pe cărbuni
Grătarele cu cărbuni ating o temperatură mult mai mare decât celelalte tipuri de grill Un grătar trebuie să atingă o temperatură de cel puțin 300°C pentru a obține o prăjire corectă și uniforma a cărnii. Aceasta nu este o problemă pentru un grătar umplut cu cărbuni încinși, deoarece poate atinge 370°C. Deși există grătare pe gaz care pot atinge temperaturi mai ridicate, ele sunt de obicei mult mai scumpe în comparație cu un model pe cărbuni.
Obții acea aromă delicioasă și afumată
Te-ai întrebat vreodată de ce grătarele pe cărbuni ofera atât de multă aromă cărnii? Se pare că temperatura ridicată este cheia. Când picăturile de grăsime de pe friptura, puiul sau legumele tale, cad pe cărbunii încinși, acestea se transformă în abur și fum plin de arome, care se întorc direct în carne, rezultând acel gust uimitor și unic de grătar cărbuni.
Un grătar cu cărbuni este versatil permițându-ți să gătești, atât în stil slow-cooking, dar și în reprize scurte de timp. Cu toate acestea, vei avea nevoie de dedicare și răbdare pentru a obține cele mai bune și mai aromate rezultate.
Tu știi care sunt pașii corecți pentru un foc perfect la grătarul pe cărbuni?
Timp de încălzire mai lung
Pentru un gratar carbuni, în medie, durează aproximativ 15-20 de minute pentru a atinge temperatura adecvată de gătit (fără a include timpul necesar pentru aprinderea cărbunelui), în timp ce grătarele cu gaz sau cele electrice, se aprind instantaneu și durează aproximativ 10 minute pentru a atinge temperatura de gătit.
Costul combustibilului crește
De exemplu, un cilindru de propan de 9 litri îți ajunge pentru aproximativ 20 de sesiuni de gătit, în timp ce, cu un sac de cărbune de 10 kg, cu indulgență vei ajunge la 3 sesiuni de gătit. De asemenea, tipul de cărbune folosit poate schimba și gustul alimentelor, în acest caz cărbunii din lemn de calitate 100% vor costa și mai mul.
Curățatul este puțin mai greoi
Spre deosebire de grătarele pe gaz sau electrice care au nevoie doar de o frecare rapidă cu o perie, pe lângă resturile alimentare arse, un grătar cu cărbune trebuie să fie golit și de cenușa uzată înainte de a putea fi curățat.
Acestea fiind zise, nu-ți mai rămâne decat să alegi singur, varianta potrivită pentru tine și preferințelor tale. Indiferent dacă ești fanul gătitului pe cărbuni și vrei să intri în noul sezon al grătarelor cu un grill nou-nouț de calitate superioară sau poate vrei să încerci grătarele pe gaz sau de ce nu, un gratar Weber electric premium, magazinul on-line www.pefoc.ro te lasă să vizualizezi și să comanzi direct la tine acasă, o serie impresionantă de grătare economice sau premium, oferite de cei mai renumiți producători din domeniul BBQ.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu