ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




"Triplandemia" lovește România: UE a bagat toate spitalele si toate autoritatile in alerta de grad zero - trei viruși si toti trei!

Postat la: 08.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Specialiștii au intrat în alertă din cauza unei triple epidemii, dupa cum o numeste UE. Europa se pregătește pentru o situație în care trei epidemii respratorii - "tripledemie" - se răspândesc simultan.

România se va confrunta cu această provocare, intrucat este trecuta pe harta rosie de prognoza cu sute de mii de cazuri, dintre care zeci de mii grave si foarte grave, necesitand spitalizare. Dr. Chun Tang, medic generalist la Pall Mall, a declarat pentru The Independent: „Fiecare dintre aceste virusuri poate cauza boli grave, mai ales în rândul bătrânilor, copiilor mici și al celor cu un sistem imunitar slăbit".

Dar ce este „tripledemia" - tripla amenințare de epidemii respiratorii? Un pneumolog și specialist în alergii din Delhi, dr. Vibhu Kawatra, a explicat că termenul se referă la răspândirea simultană a trei viruși respiratori: COVID-19, gripă și virusul respirator sincițial (RSV). Această situație poate pune presiune pe resursele medicale, ducând la creșterea spitalizărilor, în special în rândul populațiilor vulnerabile, cum ar fi vârstnicii și cei cu afecțiuni preexistente.

Simptomele COVID-19, ale virusului respirator sincițial (RSV) și ale gripei se pot suprapune la aceiasi indivizi, recunosc specialiștii, ceea ce face diferențierea clinică dificilă. Iată o defalcare a simptomelor acestora, precum și câteva diferențe cheie.

Toți cei trei viruși pot cauza următoarele simptome:

  • Febră
  • Tuse
  • Durere de gât
  • Oboseală
  • Dureri de corp
  • Dificultăți de respirație
  • Durere de cap

Pentru a preveni cele trei epidemii respiratorii, oamenii pot adopta mai multe măsuri proactive, spun specialiștii.

1. Se recomandă vaccinarea anuală împotriva gripei, în special pentru grupurile cu risc ridicat.
2. Igiena mâinilor - spălați-vă regulat mâinile cu apă și săpun sau folosiți dezinfectante pentru mâini pe bază de alcool. Igiena respiratorie - acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel sau cu cotul când tușiți sau strănutați, și aruncați șervețelele în mod corespunzător.
3. Monitorizarea simptomelor. Fiți atenți la simptomele respiratorii, febră sau alte semne de boală și solicitați îngrijiri medicale dacă este necesar.
4. Evitarea atingerii feței. Nu atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate.
6. Stil de viață sănătos. Mențineți o dietă echilibrată pentru a susține sănătatea imunitară. Hidratarea adecvată și exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, foarte importante pentru îmbunătățirea sănătății generale.
7. Testarea și izolarea. Dacă aveți simptome, primul pas firesc este să vă testați pentru COVID-19, gripă sau RSV. Dacă rezultatul este pozitiv, izolați-vă și urmați instrucțiunile de izolare pentru a preveni răspândirea virusului la alții.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE