Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trei cazuri de coronavirus confirmate în Franţa, "primele cazuri europene"

Postat la: 25.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trei cazuri de coronavirus au fost "confirmate" în Franţa, la pacienţi spitalizaţi la Paris şi Bordeaux, au anunţat autorităţile sanitare franceze, subliniind că este vorba despre "primele cazuri europene", relatează AFP.

Cei trei pacienţi spitalizaţi - dintre care doi au fost în China - au fost plasaţi la izolare.

"Suntem pe cale să parcurgem povestea acestor pacienţi pozitivi, pentru a intra în contact cu persoanele cu care s-au întâlnit", a declarat vineri seara ministrul Sănătăţii Agnès Buzyn, anunţând primele cazuri într-o conferinţă de presă şi notând că perioada de incubare este probabil "în jur de şapte zile, între două şi 12 zile".

Al treilea caz, "un părinte al unuia dintre cazuri, care era în curs de investigaţie, tocmai a fost confirmat", a anunţat ministerul mai târziu, vineri seara.

"Avem azi primele cazuri europene, probabil pentru că am pus la punct teste foarte rapid şi suntem capabili să le identificăm", a apreciat ministrul.

"Trebuie să tratăm o epidemie cum se tratează un incendiu, să reperăm rapid sursa" şi să o "circumscriem cât mai rapid posibil", a mai declarat ea.

Persoanele cu care pacienţii pozitivi cu coronavirus au intrat în contact trebuie, astfel, "să-şi ia temperatura de multe ori pe zi, să contecteze Centrul 15 în caz de simptome şi să rămână acasă pentru moment, pentru a evita orice contact ulterior care ar favoriza răspândirea virusului", a insistat ministrul, îndemnând oamenii să nu se prezinte la urgenţe în cazul unor simptome.

Primul pacient, în vârstă de 48 de ani, a revenit la 22 ianuarie în Franţa, după "câteva zile" în China, unde a "trecut prin Wuhan", şi a fost spitalizat joi la Bordeaux, a precizat Buzyn. "El este bine", a dat asigurări ea.

Pacientul a fost primit la CHU Pellegrin "într-o cameră izolată de echipe medicale specializate a căror competenţă în boli infecţioase este recunoscută internaţional", a precizat într-un comunicat transmis AFP centrul spitalicesc, adăugând că îşi "continuă funcţionarea normală", fără perturbări în "primirea pacienţilor".

"Profesionişti în sănătate" din cadrul serviciului "urmează protocoale de protecţie în vigoare, purtând (...) mănuşi, mască şi haine adecvate", a subliniat centrul.

Pacientul, un locuitor din Bordeaux originar din China, care s-a prezentat joi la SOS-Médecins cu tuse şi febră, a fost preluat potrivit unui protocol "de urgenţă absolută" prevăzând izolarea, purtarea măştii şi apelul la 15 înainte de transferul său la spital, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al SOS Médecins Bordeaux, dr. Karl Moliexe.

"Din cauza funcţionării noastre, prin întâlniri, el s-a intersectat cu puţină lume în sala de aşteptare, mai puţin de zece persoane, şi a stat el însuşi la distanţă. Riscul celorlalţi pacienţi este cvasi-nul", a dat el asigurări.

Potrivit medicului, pacientul, venit de la Wuhan, se afla în Franţa de "maximum 24 de ore" şi a tranzitat prin Olanda.

Ministrul, care a anunţat că a primit informaţia despre al doilea caz pozitiv chiar înainte de conferinţa de presă, nu a fost în măsură să dea detalii despre pacient, anunţând însă că acesta a fost în China şi că a fost spitalizat la Spitalul Bichat din Paris.

Buzyn a notat că nu este posibil să se controleze "căile multiple" de revenire din China. "Vedem bine dificultatea într-o lume ca a noastră de a închide frontierele. Acest lucru nu este posibil, în realitate".

"Călătorii care se întorc din China este important să se supravegheze, iar la cel mai mic semn respirator sau dacă au febră, trebuie să nu se ducă la urgenţe, trebuie să sune la Centrul 15 care vine să ia pacientul", a insistat ea.

China şi-a intensificat eforturile în vederea opririi răspândirii unui nou virus letal, plasând în izolare peste 40 de milioane de persoane.

Bilanţul oficial al bolii cauzate de coronavirusul apărut în decembrie într-o piaţă la Wuhan, un oraş în centrul Chinei, a crescut la 41 de morţi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE