Tina Turner, chinuită în ultimii ani de viață de boli grave. Mesajul Casei Albe la moartea cântăreței
Postat la: 25.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Moartea cântăreţei Tina Turner este "o veste incredibil de tristă" şi o pierdere uriaşă pentru comunităţile care au iubit-o şi pentru industria muzicală, a declarat, miercuri, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.
Tina Turner, supranumită "Regina Rock 'n' Roll-ului", s-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani, a anunţat, miercuri, unul dintre reprezentanţii săi. Turner a fost unul dintre cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor, fiind celebră pentru hituri precum "What's Love Got to Do with It" şi "(Simply) The Best".
Turner a dezvăluit în 2018 că a suferit de boli care i-au pus viața în pericol, inclusiv un accident vascular cerebral și că a trebuit să învețe să meargă din nou.
De asemenea, a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016, iar hipertensiunea a dus la insuficiență renală.
Într-o declarație separată pentru Sky News, un purtător de cuvânt a declarat că Turner a murit "liniștită" în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.
Tina Turner, câştigătoare a opt premii Grammy, inclusă în galeria Hall of Fame şi onorată în 2005 cu distincţia Kennedy Center pentru realizările ei, a definit muzica.
S-a născut Anna Mae Bullock pe 26 noiembrie 1939, în comunitatea rurală din Tennessee, Nutbush, pe care a descris-o în cântecul ei din 1973 „Nutbush City Limits" drept „o comunitate liniştită şi veche, un oraş cu un singur cal".
Tatăl ei a lucrat ca supraveghetor la o fermă, iar mama ei a părăsit familia pe când ea avea 11 ani, potrivit cărţii de memorii a cântăreţei din 2018 „My Love Story". În adolescenţă, s-a mutat în St. Louis pentru a se alătura mamei ei.
Ike Turner, a cărui melodie din 1951 „Rocket 88" a fost adesea numită prima înregistrare rock and roll, a descoperit-o la vârsta de 17 ani, când a auzit-o cântând la clubul lui din St. Louis în 1957.
Liderul trupei a înregistrat ulterior un cântec de succes, „A Fool In Love", împreună cu protejata sa şi i-a dat numele de scenă Tina Turner, înainte ca cei doi să se căsătorească la Tijuana, Mexic.
Tina şi-a folosit vocea puternică şi a repetat intens rutinele de dans ca solistă principală într-un ansamblu numit Ike and Tina Turner Revue. Ea a colaborat cu muzicieni rock, inclusiv The Who şi Phil Spector, în anii 1960 şi 1970, şi a apărut pe coperta revistei Rolling Stone, al doile anumăr, în 1967.
Ike şi Tina Turner au colaborat cu mai multe case de discuri, succesul lor comercial s-a datorat în mare parte unui program necruţător de turnee. Cel mai mare hit al lor a fost un cover al piesei „Proud Mary" al formaţiei Creedence Clearwater Revival.
Turner şi-a părăsit soţul într-o noapte din 1976, într-o oprire în turneu în Dallas, după ce acesta a lovit-o în timpul unei plimbări cu maşina şi ea a ripostat, potrivit memoriillor ei. Divorţul lor a fost finalizat în 1978.
Rock & Roll Hall of Fame i-a inclus pe Ike şi Tina Turner în 1991, numindu-i „unul dintre cele mai formidabile performence-uri live din istorie". Ike Turner a murit în 2007.
După ce şi-a părăsit soţul, Turner a petrecut ani de zile luptându-se să revină în lumina reflectoarelor, lansând albume solo şi single-uri care au eşuat şi concertând la conferinţe.
În 1980, ea l-a cunoscut pe noul manager Roger Davies, un director muzical australian care a continuat să o sfătuiască timp de trei decenii. Astfel a dus la un solo nr.1 - „What's Love Got to Do With It" - iar în 1984, albumul ei „Private Dancer" a ajuns în fruntea topurilor.
„Private Dancer" a devenit cel mai mare album al Tinei Turner, piatra de temelie a unei cariere în care a vândut peste 200 de milioane de discuri în total.
În 1985, Tina Turner l-a întâlnit pe directorul muzical german Erwin Bach, care a devenit partenerul ei pe termen lung, iar în 1988 s-a mutat la Londra, începând o rezidenţă de zeci de ani în Europa. Ea a lansat două albume de studio în anii 1990 care s-au vândut bine, în special în Europa, a înregistrat piesa de pe coloana sonoră a filmului din seria Bond din 1995 „GoldenEye" şi a organizat un turneu mondial de succes în 2008 şi 2009.
După aceea, s-a retras din show business. S-a căsătorit cu Bach, renunţând la cetăţenia americană şi devenind cetăţean al Elveţiei.
S-a luptat cu o serie de probleme de sănătate după ce s-a pensionat şi în 2018 s-a confruntat cu o tragedie în familie, când fiul ei cel mare, Craig, şi-a luat viaţa, la 59 de ani, în Los Angeles. Fiul ei mai mic, Ronnie, a murit în decembrie 2022.
Show-ul „TINA: The Tina Turner Musical", în care Adrienne Warren a jucat şi cântat iniţial povestea vieţii vedetei, a fost un succes mai întâi în West End din Londra în 2018, iar mai târziu pe Broadway şi continuă să se joace. HBO a lansat în 2021 un documentar despre viaţa ei, „Tina".
Tina Turner mai are doi fii din relaţia cu Ike, pe care i-a adoptat.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu