Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Teodorovici anunţă că pregăteşte amnistia fiscală

Postat la: 19.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că Guvernul vrea să facă o amnistie fiscală în luna mai. Ar urma să fie şterse penalităţile şi dobânzile datorate, dar şi eşalonată datoria de bază, astfel încât „compania să nu aibă presiunea plăţii către stat". Teodorovici a adăugat că persoanele care nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.

Ministrul a precizat că Guvernul vrea astfel să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, dar măsura li se va aplica şi datornicilor din privat: „Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu mai pot fi susţinute de către stat aşa, pe diverse căi. Comisia Europeană, ştiţi foarte bine, spune foarte clar: domnule, este ajutor de stat ilegal, trebuie să recuperezi. Şi atunci, peste un an, doi, trei, cinci sau aşa mai departe, este acest risc ca aceste companii să poată fi închise. Şi atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, cum spun eu că suntem şi marea parte a românilor spune acest lucru, trebuie să acţionăm în acest fel".

În acest context, rămâne, totuşi, o întrebare: Companiile care au plătit corect taxele şi impozitele şi companiile, care au plătit penalităţi şi dobânzi pentru întârziere (care au dus chiar la dublarea sumelor) ce trebuie să înţeleagă, că au fost prostiţi de către Statul român? În acest sens, Teodorovici a arătat că se va pregăti şi un set de măsuri pentru firmele care plătesc la timp datoriile către bugetul de stat. „Pentru cei care se conformează în mod voluntar trebuie să identificăm împreună cu mediul de afaceri ce putem să le oferim pentru că îşi plătesc la timp dările. Poate în cursul unui an să nu mai plăteşti la stat în data de 25 a lunii anumite obligaţii, fă-ţi în timpul anului cashflow-ul necesar pentru alte activităţi şi la final de an îmi plăteşti... Sau dacă tu continui să îmi plăteşti conform calendarului pe care legea îl impune, atunci poate e bine să ai un discount la ceea ce plăteşti. Sunt nişte variante de lucru", a mai spus ministrul Teodorovici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE