Televizor QLED: Ce este și de ce am nevoie de unul
Postat la: 15.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Televizoarele QLED sunt unul dintre cele mai bune televizoare pe care le poți găsi pe piață în prezent. Dacă încerci să te decizi între LED, OLED și QLED, este util să cunoști diferențele specifice și ceea ce face ca un televizor QLED să se deosebească de celelalte tipuri.
Iată tot ce trebuie să știi despre această tehnologie de televizor, astfel încât să poți alege cel mai bun televizor pentru tine.
Ce este un televizor QLED?
Probabil că știi că un televizor LED este un televizor cu retroiluminare LED. Televizoarele cu LED sunt alcătuite din trei părți: o lumină de fundal albă, mici filtre de culoare care transformă lumina albă în roșu, albastru și verde și un strat LCD (afișaj cu cristale lichide) care produce imaginea pe care o vezi pe televizor. Cristalele lichide funcționează prin pâlpâire sau clipirea în funcție de culoarea necesară. Însă cele mai multe lumini LED utilizate în televizoarele cu LED-uri vor emite o lumină cu nuanțe galbene. Acest lucru înseamnă că culorile pot părea puțin stridente, iar designul televizoarelor cu LED-uri poate duce la o scurgere a luminii, astfel încât negrii să pară cenușii, iar albii să nu fie atât de strălucitori pe cât ar putea fi.
Aici intervine QLED. QLED nu este un tip de iluminare de fundal, ci mai degrabă un amplificator de culoare și contrast pentru televizoarele cu LED. Într-un televizor QLED, un strat de nanoparticule numite puncte cuantice este plasat între lumina de fundal a televizorului și ecranul LCD. Televizoarele QLED utilizează în continuare un retroiluminat cu LED-uri, dar LED-urile folosite pentru a produce retroiluminarea sunt albastre în loc de galbene. Atunci când lumina LED-ului luminează stratul de puncte cuantice, punctele se aprind și culorile se amestecă pentru a produce o imagine cu culori mai precise. Rezultatul este o calitate a imaginii cu o reprezentare naturală și realistă a culorilor, un contrast mai bun și o imagine mai luminoasă în general.
Televizoare OLED vs. QLED
Televizoarele QLED utilizează tehnologia de iluminare din spate, dar televizoarele OLED nu. În loc de o iluminare de fundal cu un strat de puncte cuantice, un televizor OLED nu folosește o iluminare de fundal și fiecare pixel din televizor este autoiluminat, astfel încât se poate opri și aprinde independent.
Deoarece fiecare pixel se poate opri și aprinde independent, televizoarele OLED sunt singurul tip de televizor care poate produce negru adevărat. Cu toate acestea, în timp ce OLED poate produce negru adevărat, lumina de fundal utilizată la un televizor QLED înseamnă că QLED poate fi mult mai luminos decât un OLED.
Unele dintre cele mai noi televizoare au adăugat un strat de puncte cuantice la un televizor OLED, supraîncărcând practic un panou deja luminos și sporind definiția culorilor, contrastul și luminozitatea.
Avantajele televizoarelor QLED
Un televizor QLED este o alegere excelentă pentru camere de zi, home theater, subsoluri și dormitoare. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni, sunt ușoare, foarte subțiri și au la bord o tehnologie care le face excelente pentru jocuri, vizionare de filme sau pur și simplu pentru a privi la televizor. În funcție de modelul pe care îl alegi, televizorul QLED va avea alte câteva beneficii unice.
- Un televizor QLED este mai bun pentru setările de lumină naturală
Deoarece un televizor QLED utilizează o iluminare de fundal cu LED sau Mini-LED, acestea au capacitatea unică de a produce culori incredibil de precise și o imagine mai luminoasă în general. Acestea sunt cu cel puțin 50% mai luminoase decât un televizor LED 4K standard și pot fi, de asemenea, mai luminoase decât un televizor OLED. Dacă sufrageria ta are multe ferestre și luminatoare sau dacă nu ai jaluzele sau perdele, îți va plăcea să ai un televizor QLED. Este cea mai bună alegere pentru încăperile cu multă lumină ambientală, deoarece are cea mai mare luminozitate maximă și poate depăși strălucirea și reflexiile de la lumina directă a soarelui. QLED este, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care urmăresc multe sporturi. Acestea au la bord tehnologie pentru mișcări fluide și, deoarece sunt atât de luminoase, totul arată atât de viu și realist încât vei avea senzația că ești pe teren cu echipa.
- Un televizor QLED are un raport de contrast mai bun și o gamă mai largă de culori
Un televizor QLED are un raport de contrast mai bun în comparație cu un televizor LED. Stratul de puncte cuantice permite retroiluminării LED să producă o lumină albă mai pură, iar acest lucru duce la producerea unor alburi mai luminoase și a unor negri mai profunzi și mai bogați pe televizorul tău. Datorită stratului de puncte cuantice, televizoarele QLED pot obține, de asemenea, o paletă mai largă de culori. Cu o schemă de culori care include milioane de culori și nuanțe, tot ceea ce vei viziona va fi mai realist și mai natural.
Ce mărci produc televizoare QLED și OLED?
Televizoarele QLED sunt disponibile de la mărcile tale preferate de televizoare, inclusiv TV Samsung, TV LG și TV Sony. Dacă însă vrei să rămâi la un LED, ai câteva opțiuni, printre care un TV Panasonic.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Mediatorul Orban - Întâlnirea dintre Putin și Trump ar putea avea loc în Ungaria
Președintele ales al SUA Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în Ungaria, a declarat jurnaliștilor ruși Vladimir Djabarov, prim-vicepreședinte Comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federației ruse (camera superioară a Parlamentului rus).
-
Politica lui Căcărău - Antonescu nu regretă că l-a ajutat pe Iohannis să devină președinte al României: "Am avut o relație impecabilă"
Crin Antonescu, fost președinte al PNL și potențial candidat la prezidențiale din partea PSD+PNL+UDMR, nu regretă că l-a promovat pe Klaus Iohannis, cel care din 2014 avea să devină președinte al României.
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, precum tumorile pe creier. Ciurea a dat exemplul unui afacerist care a făcut o astfel de tumoră, fiindcă vorbea foarte mult la telefon, folosind urechea stângă.
-
Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
Ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor utilizatori. Cu ele este posibil să ne monitorizăm activitatea fizică, să redăm muzică, să conversam, să facem apeluri și, practic, să realizăm orice funcționalitate a smartphone-urilor noastre.
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platformele reprezintă o amenințare la adresa statului de drept și a libertății noastre, susțin acestea, deoarece companiile-mamă caută "cu nerușinare" "puterea politică".
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de energie electrică, astfel că cererea va crește, iar prețurile se vor ajusta și ele.
-
Un celebru actor povestește cum a rămas fără casă în urma incendiilor dezastruoase din Los Angeles: Nu am văzut niciodată un loc atât de perfect ars
Actorul Mel Gibson a rămas fără casă în urma incendiilor devastatoare din zona Los Angeles. Gibson a povestit că din casa sa nu a mai rămas nimic. Ai putea să o pui într-o urnă, a spus celebrul actor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu