ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Tehnologia de ultimă generație ajunge și în cimitirele din România: Intr-un viitor apropiat se va putea "comunica" cu morții prin intermediul AI

Postat la: 06.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tehnologia de ultimă generație ajunge și în cimitirele din România. Mormintele din România ar putea fi gravate cu coduri QR, după ce doi studenți s-au gândit la o afacere în amintirea celor decedați. Ideea celor doi studenți din București a fost inspirată din străinătate. Un astfel de QR code ajunge să coste, la noi în țară, 125 de lei.

Tinerii spun că nu au investit foarte mulți bani în afacere. Sumele alocate până în acest moment au fost pentru echipamente. De altfel, cei doi sunt cei care se ocupă de întreaga afacere. Țin legătura cu toți clienții și gravează pe piatra funerară acest cod QR, după ce îl generează.

Afacerea este încă la început și în plină dezvoltare. Totuși, cei doi spun că au destule solicitări în acest sens. Codul QR poate stoca nu mai puțin de 100 de fișiere media, atât filme cât și poze cu respectiva persoană. Ulterior el este preluat de către solicitant și familia acestuia. Fiind o afacere inovativă la noi în țară, studenții se așteaptă să aibă succes în viitorul apropriat.

Intr-un viitor apropiat, investitorii din domeniu din străimnătate isi propun o conectare directa cu AI generativa. In acest fel, odata cu scanarea codului pe telefonul mobil (tableta) apare nu numai imaginea decedatului dar se poate "comunica" cu acesta primind raspunsuri sugerate de AI fata de cateva intrebari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE