Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA: Generația Z este oficial ultima generație de americani cu majoritate albă

Postat la: 09.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eliminarea populației albe din America obișnuia să fie denunțată ca fiind o "teorie a conspirației" de către mass-media mainstream - dar acum o celebrează ca pe un fapt binevenit. Potrivit The Hill, "majoritatea albă a Americii îmbătrânește":

Generația Z va fi ultima generație de americani cu o majoritate albă, potrivit datelor recensământului. Așa-numita "minoritate majoritară" a națiunii a sosit odată cu Generația Alpha, cei născuți începând cu aproximativ 2010.

Abia peste două decenii, în jurul anului 2045, albii non-hispanici vor scădea sub jumătate ca pondere din totalul populației americane.

[...] Majoritatea albă din America și zilele sale numărate sunt un subiect de actualitate, având în vedere istoria sclavagistă a națiunii și modelele persistente de discriminare împotriva minorităților și a imigranților.

Demografii și economiștii sărbătoresc diversitatea în creștere a națiunii ca fiind vitală pentru un viitor prosper. Alte voci denigrează schimbările rasiale ca pe o amenințare la adresa moștenirii albe a națiunii.

[...] Datele generaționale de la recensământul din 2020 arată marșul ascendent al diversității rasiale pe grupe de vârstă. Albii nehispanici reprezintă 77% din populația de peste 75 de ani, 67% din populația de 55-64 de ani, 55% din cohorta de 35-44 de ani și abia jumătate din grupul de vârstă 18-24 de ani. Copiii Americii sunt doar 47% albi non-hispanici, potrivit unei analize publicate săptămâna aceasta de William Frey, cercetător senior la Brookings Institution.

În deceniile următoare, acest val de diversitate va trece peste generații, ducând la o Americă fără un singur grup rasial care să poată revendica o majoritate numerică.

Până în 2045, conform proiecțiilor recensământului, procentul albilor non-hispanici va scădea sub 50% din populația americană. Până în 2050, albii non-hispanici vor reprezenta mai puțin de 40 la sută din populația sub 18 ani.

Information Liberation raportează: The Hill trece fără probleme, în cadrul aceluiași articol, de la a celebra transformarea demografică a Americii la a susține că este o teorie a conspirației și un "mit" atunci când albii se plâng de acest lucru:

Scriind în The Atlantic în 2021, Alba, Myers și Morris Levy au argumentat că "mitul" unei viitoare Americi majoritar minoritare este atât fals, cât și generator de diviziuni.

"În mintea multor americani", au scris ei, "această tranziție etno-rasială înseamnă bulversare politică, culturală și socială, deoarece o majoritate albă a dominat națiunea încă de la fondarea ei".

Naționaliștii albi au profitat de "teoria înlocuirii", care susține că elitele liberale promovează imigrația și căsătoriile interrasiale pentru a-i "înlocui" pe albii non-hispanici cu persoane de culoare, totul pentru a le lua din drepturi albilor.

Când supremația albilor a mărșăluit prin Charlottesville, Virginia, în 2017, unii dintre ei au scandat: "Nu ne veți înlocui".

Când au fost publicate datele recensământului din 2020, Jennifer Rubin de la Washington Post a reacționat, de asemenea, cu bucurie la "vestea fabuloasă" că albii devin rapid o minoritate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE