Studiu: Radiațiile 5G modifică țesutul cerebral al șoarecilor de laborator
Postat la: 15.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
S-a descoperit, deloc surprinzător, că radiațiile de la telefoanele mobile au dus la modificări ale țesutului cerebral al șoarecilor de laborator. Potrivit unei echipe de oameni de știință de la Universitatea de Stat Tomsk (TSU) din Rusia, expunerea controlată la spectrul de radiații 5G a dus la modificări ale țesutului cerebral al șoarecilor de laborator.
Studiul a făcut parte din Proiectul internațional privind câmpurile electromagnetice, inițiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a obține răspunsuri bazate pe știință la întrebările care preocupă publicul cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate ale câmpurilor electromagnetice 5G.
Încă de la introducerea infrastructurii de telefonie mobilă 5G, au existat preocupări cu privire la potențialele efecte ale acesteia asupra sănătății. Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a clasificat câmpul electromagnetic de radiofrecvență 5G (RF-EMF) drept un "posibil " cancerigen pentru oameni, însă nu au apărut cercetări concludente în niciun caz.
"Am decis să aflăm care este efectul radiațiilor neionizante asupra rozătoarelor de diferite vârste ", a declarat Natalia Krivova, cercetător principal la Institutul de Cercetare în Biologie și Biofizică al TSU, într-o declarație din această săptămână. Oamenii de știință de la TSU au experimentat pe șoareci Wistar masculi, preferați de oamenii de știință pentru că au reacții la stimuli externi similare cu cele ale oamenilor.
Ei au testat trei grupe de vârstă diferite: șoareci în vârstă de 5-6 săptămâni (corespunzând adolescenților umani), în vârstă de 10-11 săptămâni (adulți umani cu vârsta de 40 de ani și peste) și șoareci în vârstă de 17-18 săptămâni (oameni de 65 de ani și peste). Toți au fost expuși la frecvențe RF-EMF timp de cinci săptămâni, ceea ce este echivalent cu aproximativ patru ani din durata vieții umane.
Studiul nu a evidențiat nicio schimbare exterioară între șoarecii expuși la radiații și grupul de control. Cu toate acestea, un studiu mai detaliat al țesutului cerebral al șoarecilor după expunerea la antena 5G a evidențiat o modificare semnificativă a raportului dintre antioxidanți și oxidanți „, a declarat Krivova. Încă nu este clar dacă schimbările vor duce la modificări pozitive sau negative ale capacităților cognitive ale șoarecilor sau dacă organismul lor va compensa cumva perturbarea, a adăugat ea, solicitând continuarea cercetărilor în domeniu.
Potrivit universității, studiul de la Tomsk reprezintă prima dată când oamenii de știință au reușit să măsoare rata de absorbție a radiațiilor pe rozătoare în cuști. Echipa de radiofizică a TSU condusă de profesorul Sergey Shipilov a proiectat antena 5G pentru experiment, iar o echipă condusă de studentul postuniversitar Ramdas Mazmanazarov a dezvoltat o metodă de măsurare a ratei de absorbție. Lucrările lor au fost publicate la începutul acestui an în revista Applied Sciences.
Studiul a făcut parte din Proiectul internațional privind câmpurile electromagnetice, inițiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a obține răspunsuri științifice și obiective la întrebările de interes public privind posibilele riscuri pentru sănătate generate de câmpurile electromagnetice 5G. Potrivit lui Krivova, următoarea etapă a cercetării vizează studierea șoarecilor femele și investigarea modului în care radiațiile 5G ar putea afecta descendenții acestora, dacă finanțarea poate fi asigurată.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Israelul a distrus centrul de cercetare secret pentru dezvoltarea armelor nucleare din Iran
În timpul atacului asupra Iranului de la sfârșitul lunii octombrie, Israelul a distrus un centru ultrasecret activ de cercetare în domeniul armelor nucleare, relatează Axios, citând oficiali americani și israelieni.
-
Primul robot umanoid electric din lume este open source pentru a accelera intrarea roboților în viața oamenilor
Primul robot umanoid electric din lume, „Tiangong", a fost trecut luni în modul open source, o inițiativă care ar trebui să faciliteze dezvoltarea secundară a roboților umanoizi și să accelereze integrarea roboților în viața umană. Dezvoltat de Centrul Național și Local de Inovare Robotică din Beijing, Tiangong este primul robot umanoid de dimensiuni normale alimentat exclusiv cu energie electrică.
-
Studiu: Radiațiile 5G modifică țesutul cerebral al șoarecilor de laborator
S-a descoperit, deloc surprinzător, că radiațiile de la telefoanele mobile au dus la modificări ale țesutului cerebral al șobolanilor de laborator. Potrivit unei echipe de oameni de știință de la Universitatea de Stat Tomsk (TSU) din Rusia, expunerea controlată la spectrul de radiații 5G a dus la modificări ale țesutului cerebral al șobolanilor de laborator.
-
Cercetătorii sunt uluiți: Au oamenii capacitatea latentă de a regenera părți ale corpului la fel ca salamandrele?
Am auzit cu toții de salamandre și alți amfibieni care își regenerează membrele, dar pot oamenii să facă același lucru? Primul dvs. instinct ar putea fi să spuneți că acest lucru este imposibil, dar există unele dovezi anecdotice că copiilor le poate crește din nou un deget după un accident - deși este un domeniu în care există surprinzător de puține cercetări.
-
Carmen Harra a prezis moartea lui Silviu Prigoană: "I-am spus Adrianei în privat... Eu nu cred că a murit de inimă"
Renumitul parapsiholog Carmen Harra, cunoscută în special pentru prezicerile ei, susține că a prevăzut decesul afaceristului Silviu Prigoană, informând-o și pe Adriana Bahmuțeanu, fosta soție a acestuia.
-
Pe Borbely de la Hidroelectrica l-au lăsat nervii. A dat cu cafeaua de toți pereții de i-a făcut țăndări
Președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, a aruncat o cană cu cafea într-un perete de sticlă și l-a făcut țăndări sub privirile a 60 de subalterni.
-
Ultima SuperLuna a anului și ploaie de stele căzătoare în acest weekend
Luna plină din noiembrie, cunoscută și sub numele de luna castorului, va străluci pe cer vineri ca ultima superlună a anului. Potrivit Societății americane de meteoriți, pentru cei care observă globul auriu în acest weekend, ploaia de meteoriți Leonid care își atinge apogeul în noaptea de sâmbătă spre duminică, ar putea fi un bonus.
-
I se rupe de popor: Iohannis a plecat astăzi în Germania cu avionul privat
Klaus Iohannis nu renunță la confort nici la final de mandat, în ciuda scandalului legat de cheltuielile Administrației Prezidențiale. Președintele a plecat astăzi în Germania, tot cu un avion privat.
-
E clar că-i vinovata! Comisia Europeană refuză să dezvăluie discuțiile prin SMS între Von der Leyen și șeful Pfizer din timpul pandemiei. Scandalul pe larg
Comisia Europeană a refuzat să pună la dispoziție mesajele text pe care președinta Ursula von der Leyen le-a trimis directorului general al companiei Pfizer în plină pandemie Covid, ceea ce reprezintă o problemă în materie de transparență cu privire la o importantă afacere cu vaccinuri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
- 4.Congresul SUA vrea să interzică părți din Biblie care menționează că Iisus Hristos a fost ucis de evrei
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 7.Regele Charles e somat să facă un anunț istoric înainte ca grupul condus de Mark Zuckerberg să bulverseze omenirea
- 8.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 9.Canada începe eutanasierea victimelor vaccinului COVID-19. Medicii din Ontario au omorât asistat in primul caz al unei comisii speciale
- 10.Consecințele revenirii la putere a lui Donald Trump, cum vor evolua războaiele planetare
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu