Studiu care dărâmă tot ce se propaga până acum de "nutriționiști": Consumul de carne și lactate măresc durata de viață și îmbunătățesc vitalitatea
Postat la: 03.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Jurnalul Internațional de Medicină Generală a publicat un studiu despre "Consumul total de carne asociat cu speranța de viață", realizat de Wenpeng You și echipa sa de cercetători.
De ani de zile am auzit că secretul unei vieți lungi este să reducem consumul de carne și să creștem aportul de carbohidrați - un sfat care este consacrat în Ghidul dietetic pentru americani al USDA. Dar nu asta au descoperit acești cercetători.
You și echipa sa au analizat date din 175 de țări și teritorii - cu alte cuvinte, aproape întreaga lume - și au folosit diverse metode statistice pentru a "explora și compara corelațiile dintre speranța de viață a nou-născuților... speranța de viață la cinci ani de viață... și consumul de carne, respectiv consumul de carbohidrați. Factorii de risc stabiliți pentru speranța de viață - aportul caloric, urbanizarea, obezitatea și nivelul de educație - au fost incluși ca potențiali factori de confuzie".
Cercetătorii au constatat că, la nivel mondial, consumul de carne a fost asociat cu o viață mai lungă. "Această relație a rămas semnificativă atunci când influențele aportului caloric, urbanizării, obezității, educației și culturilor de carbohidrați au fost controlate statistic." În schimb, consumul de carbohidrați a avut o corelație slabă, dar negativă, cu speranța de viață.
Poate vă întrebați despre "zonele albastre" din lume - cele cu un procent ridicat de centenari. Potrivit lui Dan Buettner, autorul cărții "Zonele albastre, lecții pentru a trăi mai mult de la oamenii care au trăit cel mai mult", cheia unei vieți îndelungate este să reduci la minimum consumul de carne și să mănânci multe legume.
Nu cumva persoanele longevive care trăiesc în zonele albastre au o dietă bazată în principal pe plante? Ei bine, de fapt, nu. De exemplu, în Sardinia, prima zonă albastră remarcată de dl Buettner, consumul de carne este mai mare în rândul țăranilor longevivi care trăiesc în munți decât în rândul celor care trăiesc în văi, potrivit unui studiu din 2015 publicat în European Journal of Clinical Nutrition.
Spun autorii: "Identificarea unui punct fierbinte de longevitate excepțională, zona albastră a longevității, în rândul populației montane din Sardinia a stârnit un interes considerabil față de alimentația sa tradițională ca fiind unul dintre potențialii factori cauzali... Până în urmă cu puțin timp, populația depindea în principal de creșterea animalelor, iar consumul de alimente de origine animală era relativ mai mare decât în restul insulei."
În ceea ce privește Okinawa, a doua zonă albastră din lista sa, Buettner insistă asupra faptului că "Okinauanii mai în vârstă au avut o dietă bazată pe plante în cea mai mare parte a vieții lor. Mesele lor de legume prăjite, cartofi dulci și tofu sunt bogate în nutrienți și sărace în calorii". Cu toate acestea, nu este ceea ce au descoperit cercetătorii într-un studiu din 1992 care a comparat dietele japonezilor de pe continent și ale celor care trăiesc pe insula Okinawa.
Aceștia au descoperit că proporția dietei din proteine și grăsimi - în principal carne de porc și grăsime de porc, dar și pește - era mai mare în Okinawa. Un alt fapt: locuitorii din Okinawa adoră conservele de carne de porc (Spam), consumand in medie o cutie pe săptămână de persoană. Spam este genul de "carne grasă și procesată" împotriva căreia Buettner avertizează.
În Peninsula Nicoya din Costa Rica - o zonă plină de vite, capre și porci - și acolo oamenii își iubesc untura. Un studiu realizat în 2013 în regiune a constatat că locuitorii mai în vârstă din Nicoya mâncau mai mult pește, mai multă carne și mai multe grăsimi saturate (din untură) decât locuitorii din alte regiuni din Costa Rica. Ei sunt, de asemenea, pasionați de o tocană pe bază de organe numită "sustancia".
În zona albastră din Ikaria, Grecia, Buettner descrie dieta ca fiind bazată pe plante, cu un "aport scăzut de grăsimi saturate din carne și lactate". Cu toate acestea, locuitorii insulei consumă o mulțime de produse lactate de capră și de oaie, care sunt foarte bogate în grăsimi saturate - și, așa cum se obișnuiește în întreaga Grecie - ei consumă frecvent carne de miel grasă.
În ceea ce îi privește pe adventiștii de ziua a șaptea din Loma Linda, California - a cincea și ultima zonă albastră a lui Buettner - nu este clar că există mulți centenari în populație, dar studiile asupra acestor adventiști indică faptul că bărbații trăiesc cu 7,3 ani mai mult, iar femeile cu 4,4 ani mai mult, în comparație cu ceilalți californieni. Cu toate acestea, foarte puțini adventiști (aproximativ 4%) urmează o dietă vegană și, ca grup, evită alcoolul, drogurile, cofeina și mâncarea nesănătoasă - în comparație cu californienii în ansamblu - care tind să consume alcool, sucuri, mâncare nesănătoasă, cafea și droguri.
Ce populație din lume are cea mai lungă durată de viață? Răspunsul este surprinzător: agitatul, aglomeratul și poluatul Hong Kong! Potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite, speranța de viață în Hong Kong este de 82,38 ani pentru bărbați și 88,17 ani pentru femei. O altă surpriză: locuitorii din Hong Kong au cel mai mare consum de carne și produse lactate din lume, cu 500 de grame de carne și 281 de grame de produse lactate pe zi.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu