Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Strigator la Cer! Românul portretist al Papei înmormântat ca un borfaș in preajma Paștelui Catolic

Postat la: 02.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pictorul Liviu Lăzărescu, cel care l-a pictat pe Papa Francisc și a fost binecuvântat de Sanctitatea Sa, s-a stins la 86 de ani într-un spital din București, anunță publicistul Cornel Nistorescu.

"A fost înmormântat noaptea, într-o groapă săpată cu buldozerul. Scenele incredibile s-au petrecut în cimitirul din Mărtinești, localitatea natală a artistului plastic. Liviu Lăzărescu (1934 - 2021) a decedat în 25 martie, într-un spital din București. Trupul neînsuflețit al maestrului a fost adus la Mărtinești, pentru a fi înhumat. Potrivit apropiaților, autoritățile locale ar fi intenționat să expună sicriul în Căminul Cultural din sat. Însă, coșciugul a fost scos afară și dus la cimitir, unde, în toiul nopții, a fost băgat într-o groapă săpată cu buldozerul.", se arată profund revoltat de gestul autorităților jurnalistul Cornel Nistorescu.

"Liviu Lăzărescu a pictat mai multe fețe bisericești. Tatăl său, fost șef de tren, i-a ajutat pe partizanii din munți, aruncându-le mâncare. Mărtineștiul său natal e situat între Simeria și Orăștie, recunoscut în vechime pentru artiștii iconari. Lăzărescu susținea mereu că muzele sale sunt sfinții, pe care îi picta pe icoanele din sticlă. A scris o carte despre 'Maestrul său' Corneliu Baba, căruia i-a fost ucenic. A fost timp de 40 de ani profesor la Catedra de Pictură a Institutului de Arte Plastice din București, carieră încununată în anul 2004 cu titlul de 'Profesor honoris causa'. A ajuns sa fie inmormantat ca un borfaș!", concluzioneaza Nistorescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE