STENOGRAME Cum ceri ca oficial o șpagă de 50.000 de euro, avansul pentru casă
Postat la: 04.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Stenogramele discuțiilor din biroul șefului Direcției Regionale Vamale a Municipiului București, Paul Petrof, arestat preventiv la cererea DNA pentru fapte de mare corupție, scot la iveală felul în care acesta a pretins 50.000 de euro spagă de la un cetățean de origine italiană, sumă ce urma să reprezinte avansul pentru un apartament într-o zonă de lux a Capitalei.
Concret, oficialul plătit din bani publici se pare că își „vindea„ în mod paralel cunoștințele și atribuțiile de serviciu străinului care avea nevoie de „ajutorul„ acestuia pentru evitarea „birocrației„ autohtone. Astfel, pentru Paul Petrof s-a ițit ocazia de a pune bazele înțelegerii „taxate„ de DNA, aceea de „a se vinde„ pentru obținerea apartamentului mult visat.
În 17 ianuarie DNA dispunea extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de dare și luare de mită luare de mită constând în aceea că, în perioada 27-28.12.2023, Paul Petrof, în calitate de director al Direcției Regionale Vamale București, ar fi pretins cetățeanului italian plata unui avans pentru un apartament în sumă de 50.000 euro și produse de vestimentație de lux de la Consiglieri iar acesta din urmă ar fi promis că îi va da această sumă în legătură cu autorizațiile pe care le-a emis pentru societatea comercială, respectiv autorizații de antrepozitar fiscal și de expeditor înregistrat.
Cu aceste date în buzunar anchetatorii DNA au infiltrat tehnică în mai multe locuri frecventate de Petrof și italian, pentru a vedea cum sună planul de bătaie. Rezultatele sunt grăitoare iar ele reprezintă acum probe forte ale DNA în dosarul aflat pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București, unde Petrof cere, luni, eliberarea din arest preventiv.
PETROF PAUL: Io vreau să cumpăr un apartament!
Cetățean italian: E important. (n.n. neinteligibil) Bogdan?
PETROF PAUL: (n.n. neinteligibil) Bogdan, pentru mine...
Cetățean italian: E, da (n.n. neinteligibil) pentru tine...Bogdan lași acolo
PETROF PAUL: Se mută la mine, da
Cetățean italian: A...
PETROF PAUL: Vreau să cumpăr undeva. Dai avans și după asta, așa...
Cetățean italian: (n.n. neinteligibil)
PETROF PAUL: Ai undeva? Stăm împreună, unde stăm?
Cetățean italian: A Florin acolo, questo...de unde a cumpărat el (n.n. neinteligibil)
PETROF PAUL: Caută-mi și mie undeva
Cetățean italian: (n.n. neinteligibil)
PETROF PAUL: Io cu Ina. Si vreau mut io și Bogdan stai la mine. Și io dau rata, știi
Cetățean italian: Da, așa face. Io mereu face așa. Io...eu unul dintre puținele avansuri (n.n. neinteligibil) se poate. (n.n. neinteligibil) (n.n. arată două degete ale mâinii stângi, respectiv degetul arătător și degetul mijlociu)
PETROF PAUL: Mhm
Cetățean italian: Și io (n.n. neinteligibil). Io face jumate'
PETROF PAUL: Unde?
Cetățean italian: Io făcut așa
PETROF PAUL: Unde (n.n. neinteligibil)
(...)", au discutat cei doi protagoniști în debutul discuțiilor despre afacerea judiciară luată în vizor de procurorii anticorupție.
La scurt timp după aranjamentele verbale făcute cu italianul șeful DRVMB Paul Petrof și-a anunțat fiul că apartamentul visat este ca și al lor.
„PETROF PAUL: Bă! Care-i problema?
Fiu: Păi dacă e ...[neinteligibil]...
PETROF PAUL: Deci ăsta plătește 50 de mii avansul.
Fiu: O nesimțire.
PETROF PAUL: Acuma, (cetățean italian) la ce i-am făcut io acuma tre' plătească avansul. Și pe urmă noi ratele. Aveai tu de un' să dai avans?
Fiu: Doamne ferește!
PETROF PAUL: Avansul, dă (cetățean italian) 50 de mii.
Fiu: Aha! Bravo! Eu nu mă bag, nu știu nimic. Ăla e al tău ...[neinteligibil]...
PETROF PAUL: N-ai, nu știe. Că dacă știe de tine, moare.
Fiu: Nu știe nici mă... Și cu GICĂ, știe la fel. Că nu mă văd cu el și cu (cetățean italian). Nu că am prins cardeala ...[neinteligibil]...
PETROF PAUL: E, și-acuma el...", se bucura oficialul de la DRVMB împreună cu fiul său.
Curtea de Apel București, ia, luni, în discuție contestațiile șefului de la Direcția Vamală a Municipiului București, Paul Petrof, și a subalternilor acestuia, care sunt acuzați de DNA că „încasau„ șpăgi consistente de la comercianții pe care îi găseau în neregulă la controale.
Este de amintit că între șpăgile primite de oamenii lui Petrof se numără baxuri cu încălțăminte și parfumuri contrafăcute, genți cu bani, iar în cazul șefului Direcției se pare că ar fi vorba de o mită cerută de 50.000 de euro, ce reprezenta avansul pentru un apartament pe care oficialul dorea să îl achiziționeze.
Dosarul este unul complex, are la bază numeroase denunțuri făcute de persoane adiacente afacerilor comercianților dar și de către unii dintre cei „prăduiți„ la controale.
Tribunalul București a admis recent propunerea DNA de arestare preventivă a lui Paul Petrof și a subalternilor acestuia, dar aceștia au contestat decizia iar acum Curtea de Apel București analizează măsurile preventive dispuse față de aceștia.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 10.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu